Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villainbrotten i länet fortsätter - senast i Månkarbo

En villa i Månkarbo och ett fritidshus utanför Tierp har råkat ut för inbrottstjuvar. Enligt polisen fortsätter inbrotten i länet att öka.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat om det ökande antalet inbrott i villor, radhus och lägenheter i Uppsala län. Bland annat drabbades flera hus i centrala Tierp av tjuvar i september.

Ökningen av inbrott rör främst trakterna kring Uppsala och Enköping - men på måndagen slog tjuvar till mot en villa i Månkarbo.

Inbrottet upptäcktes på eftermiddagen. Tjuvarna har brutit upp ett fönster och tagit sig in i huset. Där har de sökt igenom lådor och skåp. Tjuvarna kom över kontanter, en kamera och en lampa.

Men någon gång den senaste tiden har även ett fritidshus utanför Tierp råkat ut för inbrott och stöld. Där har någon lyft bort ett fönster och tagit sig in. Bytet därifrån blev bland annat tavlor.

Under sommaren anmäldes runt hundra inbrott i villor och radhus. Bara den senaste månaden har ett 50-tal inbrott anmälts. Dessutom 16 inbrott i lägenheter. De flesta tjuvarna slår till på dagtid.

Brotten fortgår trots att flera personer gripits och häktats för inbrott den senaste tiden.

Mer läsning

Annons