Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppsägning av kontorist är byggfackets lösning

Att säga upp en av kontoristerna är byggfackets sätt att komma till rätta med arbetsmiljöproblemen på fackexpeditionen i Gävle.
– Som vi ser det försöker vi tillmötesgå Handels. Det är en del i en helhetslösning. Då får det de här effekterna, säger Dick Berglind, ombudsman och personalansvarig i Byggnads avdelning 26 i Gävle.

Han vill inte närmare kommentera Handels beskrivning av den psyko-sociala arbetsmiljön.

– Vi har olika uppfattningar, säger han.

Han bekräftar att uppsägningen av en viktig del av åtgärdsplanen men betonar att man än så länge bara informerat och kallat till förhandling.

På vilket sätt kommer man då till rätta med problemen?

– Handels har anfört att arbetsbördan är för stor på vissa händer. Då måste vi omorganisera och göra om arbetsordningen.

Dick Berglind hävdar att man är ”tvungen att få balans på arbetsuppgifterna”.

– Det innebär att vissa uppgifter måste struktureras om och läggas på andra händer. Därför uppstår arbetsbrist, säger han och berättar att man också planerar att nyanställa personal.

Han vill inte kommentera Poul Erik Jensens uttalande om att det är ”skamligt” att Byggnads i Gävle kallar sig fackförening med tanke på det som hänt.

– Det är verkligen att ta till kraftfulla ord, säger Dick Berglind.