Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utvisas efter inbrott

När husägaren tog tjuvarna på bar gärning hotade de honom med kofoten: "Fuck you", ska de ha sagt.
Nu döms trion för brottet.

De tre männen, 18, 19 och 38 år, begav sig i början på december till en bostad i Furuvik. Två av dem försökte bryta sig in i bostaden medan den tredje höll vakt i bilen.

Men inbrottet misslyckades när husägaren ertappade männen med fingrarna i syltburken. Trion kunde senare gripas av polis och åtalades.

De två yngre männen döms nu också av Gävle tingsrätt för ett ytterligare inbrottsförsök i en bostad i Rättvik i oktober.

19-åringen döms för inbrottsförsök men även misshandel, olaga hot och sexuellt ofredande. Det ska ha skett på en nattklubb och på en snabbmatskejda i slutet av 2014. Två kvinnor uppger att 19-åringen ska ha tagit dem på rumpan och en av dem ska även ha fått ett slag i ansiktet av mannen.

Tingrätten dömer 18- och 19-åringen för försök till grov stöld och utvisar dem från Sverige. Den 38-årige mannen döms för medhjälp till dådet och får villkorlig dom.