Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V tar kostnaderna för en bra skola

Hade vi vunnit valet 2006 skulle det funnits 200 000 nya offentliga jobb, bland annat i skolan, skriver Seppo Laine (V).

Annons

I förrgår på fullmäktige fick jag ett litet antal vykort med uppmaningen att inte låta barnen betala krisen.

Vykorten var undertecknade med namn men hade inga adresser för vidare kontakt, därför hoppas jag svara allmänt via en insändare.

Det är Lärarförbundets förtryckta vykort det handlar om, med budskapet att man inte ska spara på skolan.

För Vänsterpartiet är ett sådant löfte inte svårt, hade vi vunnit valet 2006 skulle det funnits 200 000 nya offentliga jobb, bland annat i skolan. Det hade inneburit en kraftig kvalitetshöjning i den offentliga sektorn, däremot ingen skattesänkning.

Rent kommunalt har vi det värre, elevantalet minskar, privata skolor dränerar de kommunala skolorna på resurser och vi måste anpassa oss till förutsättningarna, det betyder att ett antal lokalytor blir överflödiga när privata skolor växer upp i diverse lokaler.

Ibland försöker vi lämna en skola men då kan Skolöverstyrelsen tänkas godkänna en privat skola i lokalen och kostnaden blir kvar i kommunen.

Majoriteten i kommunen har skolorna som prioritet och de byggs om och förnyas för miljonbelopp, vi avser att leverera stöd till även utsatta elever och förbättra en skolverksamhet som redan i dag har fått goda vitsord i en nationell granskning.

Mer läsning

Annons