Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V: Vi kommer aldrig ge SD inflytande – och vi kommer aldrig låta som SD för att få inflytande

Vänsterpartiet har stadigt ökat i opinionssiffrorna och medlemsantalet ökar kraftigt. Det är ingen slump att vi växer så mycket. Vänsterpartiet har tydligt visat på bristerna i samhället och levererat konkreta förslag för förändring, skriver Gin Akgul-Hajo.

Vår framgång handlar om att folk vet vad vi står för. Vi lyfts av en våg av politiskt intresserade som vill vända den här kräftgången i samhället som bara gynnar ett litet fåtal.

Många av vänsterväljare är oroliga för den ökade rasismen. En politik för jämlikhet och för att minska de enorma klyftorna är viktiga komponenter för att bemöta rasism. Det finns inga andra garantier mot en ökande misstro och rasism än att bygga ett bättre samhälle, där många fler känner att de kan se fram mot en hoppfullare morgondag.

Vänsterpartiet går till val på en tydlig politik för jämlikhet. Alla de fina reformer som kommit till tack vare oss, från mer stöd till ensamstående föräldrar till satsningar på vården och CSN-lån för körkort. Men mest talar vi om vad vi vill göra, en politik för att bygga lägenheter som man har råd att bo i, ett högkostnadsskydd som gör att alla har råd att laga sina tänder och en röd skatteväxling som gör Sverige mer rättvist.

Vi är ett pålitligt parti och vi är det enda parti som står upp för humanism även när det blåser. Vi kommer aldrig ge SD inflytande – och vi kommer aldrig låta som SD för att få inflytande.

En ordentlig valframgång för vänstern skulle ändra den politiska debatten och samhällsklimatet. Rasism och högerpolitik skulle få mindre utrymme. För ett starkt Vänsterparti går inte att ignorera.

Vi är garanten för att Sverige får mer vänsterpolitik. Vi är ett pålitligt parti och vi är det enda parti som står upp för humanism även när det blåser. Vi kommer aldrig ge SD inflytande – och vi kommer aldrig låta som SD för att få inflytande.

Gin Akgul-Hajo (V)

Vänsterpartiets Kommunalråd i opposition

LÄS fler debattartiklar här:

Replik om LAS (C): Vi vill skapa en tryggare arbetsmarknad för alla

Öppna Moderater: Vi tar tryggheten för hbtq-personer på allvar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel