Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vackert med personlig klädstil

/

Att mode är hypat och viktigt är det nog ingen som har missat. Trendguider hit och dit. Den perfekta jeansrumpan, rätt märken och perfekt hopplockade outfits.

Annons

Tidningar som säger vad som är inne och vad som är ute. Sidor med det perfekta höstsminket. ”Must have”-nagellacket för 235 kronor som stiger i pris enbart för de tre bokstäverna på korken. Det känns som alla ”måsten” dominerar alldeles för mycket. För man märker att även i de billiga tidningarna smyger det dyra och exklusiva sig in mer och mer. Vi ser skorna med röd sula och väskorna med de två sammansatta C:en och önskar att de var, låt oss säga flera tusen kronor billigare. Vem bestämmer vad som är måsten?

Kläder för mig är roligt. Det är så skönt att kliva utanför dörren och känna sig riktigt snyggt klädd. Jag blandar gammalt och nytt och har fått en stark kärlek för second hand.
Men vem bestämmer vad som är snyggt? Jag vägrar att tro att det är tidningarna. Strunta i skyltdockornas kläder, tidningarnas rekommendationer och lek ihop något eget. Ha på dig precis vad du vill och strunta i att någon på Veckorevyn har listat din väska som ”iskall.”

Strunta i att ingen i skolan vågar använda långklänning eller korsett. För det finns inget snyggare än en orginell och egen stil och någon som trivs i det den bär.
Strunta i höstens ”måsten” och tänk ”vad vill JAG ha?” Tidningar och guider bestämmer inte din klädstil. Det gör bara du. Använd tidningarna som inspiration. Jag läser dem också, det är verkligen roligt att sätta sig med det nyaste nummret och se de där skorna med röd sula som nästan är mer ett litet konstverk än skor. Och jag uppskatar verkligen väskorna med sammansatta C:en. Jag tycker bara att man inte ska lägga så stor vikt vid vad tidningarna säger. De bestämmer inte allt. Valen är helt upp till dig. Dina kläder ska representera dig och inte vad någon modebloggare tycker är snyggast. Våga vara personlig i dina klädval.

En personlig klädstil är något vackert. På morgonen kan du föreställa dig själv som en tom målarduk. Gör den duken till dig. Känn efter hur du mår just
i dag. Fyll sedan hela duken så att världen ska se just dig som den du verkligen är. För ingen ska säga åt dig hur du ska se ut. Det är faktiskt helt upp till dig. Eller som modebloggaren Bryanboy sagt: ”Klä dig för dig själv och ingen annan.”
Det uttrycket är mitt ”höstens måste.”

Jennika Ojala
jennika.ojala@skola.gavle.se

Mer läsning

Annons