Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är det för värld vi lever i?

Utanför Migrationsverket hungerstrejkar 8 personer från Albanien i protest mot sina utvisningsbeslut.

 Albin*, som egentligen heter något annat, hotas av dödsstraff tillsammans med hela sina familj för mord han ej begått, trotts att han i rättegång friats från alla misstankar. Detta på grund utav att blodshämnd är tillåtet i landet.

Migrationsverket hävdar att landet har ett fungerande rättssystem men Albanien är ett land med en korrupt stat och en korrupt poliskår. Och vad gör man när det är personerna som skall skydda en som är ute efter en? När det är någon som jobbar som polis som bestämt sig för att ta lagen i egna händer?

Att fly sitt hem är inget lätt beslut. Det är ingenting en gör för att det är roligt eller bara för att en känner för det. Flykten är lång, hård och farlig och kostar ofta mycket av eller alla ens ekonomiska tillgångar. Många dör varje år i kampen att få komma innanför Fort Europas murar.

Vad är det för värld vi lever i där människor inte bara tvingas på flykt utan sedan också låses in och tvingas tillbaka?

Hur motiverar man sitt beslut när de utvisningshotade hellre dör av svält på en blöt gräsmatta i södra norrland än återvänder till det land där de byggt och levt hela sina liv?

 

Jag uppmanar alla att göra vad de kan för att häjlpa de hungerstrejkande albanerna. Kom till migrationsverket med filtar, kläder, tält, varmvatten och te eller bara ert sällskap. Lyssna och ta del av vad de har att säga. Kom på stödmanifestationen på lördag klockan 13:00 och gör allt du kan för att påverka lokalpolitiker och för att ändra migrationsverket beslut. Skriv insändare och artiklar, se till att din arbetsplats, ditt fack, ditt parti eller din skola uppmärksammar situationen och använd alla medel du har tillgängliga för att göra skillnad!

Vi har makten att förändra!

 

*I rädsla för att de som hotar honom skall hitta honom även i Gävle vill "Albin" vara anonym.

 

Emma Svensson

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare