Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det som är coolt med att röka?

/

Det är en sak jag inte riktigt förstår mig på. Ibland när man är på stan eller någon annan allmän plats så ser man unga tjejer som är cirka 12-13 år, som går med en cigarett i handen! Hur tänker de

Annons

är att det är så sjukt, medan de tror att de är så himla coola. Vad är det som är så coolt med det? Att stå och röka, som du kan få till exempel lungcancer av.
När jag var yngre, ungefär 13 år, så var det ingen i min ålder som rökte. För mig var det bara vuxna som rökte, det fanns inte i min värld att en 14-åring skulle röka, och det är just därför jag tycker det är så sjukt, att åldern för de som röker har gått ner så himla mycket. Jag ser många fler ungdomar än vuxna som röker. Kan det bero på att ungdomarna röker när de är ute på stan, medan de vuxna kanske skäms lite över det och försöker gömma det?

blir väldigt irriterad över som har hänt några gånger är när man står och väntar på bussen, så sitter en ung tjej brevid och tar fram en cigarett, tänder den och röker INNE I BUSSKUREN. Tänk på alla andra innan ni gör sådär. När folk gör så när jag är i närheten brukar jag försöka hosta lite smidigt, så de ska förstå, men de bryr sig inte ett dugg. Det gör mig så arg!
En annan sak jag har tänkt på är hur dessa tjejer/killar lyckas få tag på cigaretterna. Jo, det kan vara så att de har äldre kompisar, som alltså är över 18, som köper ut till dessa små tjejer. Hur kan man vilja köpa farliga, beroendeframkallade saker till någon som är 13 år? Det är som att jag skulle gå och köpa cigaretter till min 15-åriga lillasyrra eller hennes kompisar och sen inte se något fel med det. Idioti!
En person som är över 18 år är inte kompis med någon som är tolv år. Det skiljer över sex år mellan de personerna. Det är som att jag som går tredje året på gymnasiet skulle vara med någon som går i 6:an, och sedan också köpa cigaretter till denne? Ursäkta, men hör ni inte hur sjukt det låter?

att få tag på cigaretter eller alkohol är genom föräldrar, som helt enkelt inte bryr sig om deras lilla flicka röker eller inte. Hur kan man, som 37-årig mamma ha samvete nog att köpa ut cigaretter eller alkohol till sin 14-åriga dotter? Sen har jag hört från vissa att föräldrar har sagt att ”det är bättre om jag köper än att hon får tag på de från andra håll”. Ska en så ung flicka få tag på droger över huvudtaget? Det låter hur självklart som helst i mitt huvud att en så ung tjej inte ska ha något med varken cigaretter eller alkohol att göra. Det har ju hänt att 15-åriga tjejer försöker ta sig in på krogen. De har inget där att göra. Tyvärr så är det ju så att vissa släpps in, och det måste ju bero på att vakterna inte kollar legitimation tillräckligt bra, eller att dessa desperata minderåriga skaffar falskleg.

inte bara gnälla på unga flickor som dricker alkohol och röker. Jag vet att även när man blir i 18-årsåldern är det många som börjar festa för att de kommer in på krogen och så vidare. Då kan det lätt bli för mycket alkohol för vissa, och speciellt när det festas varje helg. Jag tycker det är rätt knäppt, för nu för tiden verkar det inte ens som att vissa människor kan umgås utan alkohol i kroppen, och jag kan helt enkelt inte förstå varför. Det är mycket trevligare att sitta och prata helt normalt när man är sig själv, än när man har svept i sig en vinflaska och kanske mer ändå. Så hör man folk som säger ”oh, gud vad roligt jag hade i helgen”, men dom kommer ändå bara ihåg en tredjedel av sakerna hon/han gjorde.
Nej, det här måste det bli ändring på!

Annons