Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är framtiden för Sverige?

Annons

Alliansen leder i opinionsmätningarna vilket vi finner oroande. Hur ska vi ha det i vårt land? Vill folk ha ett land som kommer att delas utifrån vad vi har för inkomst? Vi kommer möta en framtid där vi tar från de fattiga och ger till de redan rika. Detta oroar oss mycket då vi båda har barn som går i skolan och skall växa upp i vårt samhälle.

När de föddes hade vi fortfarande ett land där det fanns en solidaritetstanke och en välfärd värd namnet. I dag ser vi varje dag steg mot ett Sverige som skrämmer oss. Fredrik Reinfeldt och hans gelikar tänker bara på sig själv och det borde alla se. Han och hans familj har sänkt sina egna skatter rejält och detta har finansierats genom av nedmonteringen av det välfärdsystem som för Sverige har varit unikt och som vi anser ett av det viktigaste vi kan kämpa för. Bara för att man är sjuk eller utan arbete skall man inte straffas, ta tillbaka de 120 000 kr per år som familjen Reinfeldt tjänat på Jobbskatt avdrag och slopad Fastighetsskatt på villan i Täby och höj ersättningen till de långtidsarbetslösa. i stället

Allt som kommer från denna regering stärker tyvärr bilden av hur Sverige delas i fattig och rik, och det ställer inte vi upp på. Vi har slutat bli förbannad på Jan Björklunds utspel då jag inte kan ta honom på allvar, en av oss jobbar själv i skolan och förskräcks av en militär som försöker leka adjunkt på bästa Hollywood manér. Han gör utspel likt en karikatyr av den sortens officer vi brukar se i filmer, skrik till dina undersåtar så ska du se att de gör som du vill. Uteblir framgången så skrik högre. Vi ska dela skolan i de som kan, de får elitklasser och de som inte kan, de får bestraffning. Vi antar att detta upprör fler människor än vad som syns i media.

Men media styrs ju också av krafter som påverkar/påverkas av de som blir folkvalda. Det mediala utrymmet som ges åt såväl Jan Björklund som Göran Hägglund knappast står i paritet med det antal röster de fick i förra valet eller hur det ser ut i opinions mätningarna, Näringslivets intressen är Borgarnas intressen

Fortsätter detta kommer det att skapa ett samhälle, kraftigt segregerat. De fina förorterna som fungerar där alla “trivs”, dock så kommer kanske dessa förorter behöva grindar och vakter, för utanför kommer vi ha massa människor som bor i områden som inte fungerar lika bra. Vi har redan i dag flera områden runt om i Sverige där det sker upplopp och där brottsligheten stiger som följd av de sociala skillnaderna. Människor mår idag mycket dåligt på grund av regeringens tydligt ideologiska segregeringspolitik.

När Fredrik Reinfeldt svara på en fråga kring detta var hans kommentar att under hans uppväxt kunde det ibland vara oroligt även i hans stadsdel? Undrar vad det var? Har vi hört om kravaller och oroligheter i Täby? Har man kastat sten på brandkåren där? Det är nyheter för oss och antagligen alla andra också, för att palla äpplen, och spela basket klassas sällan som oroligheter i media.

I veckan så anklagade Fredrik Reinfeldt Mona Sahlin för att ljuga i socialdemokratins valkampanj , det känns lite som i förskolan där barnen skäller på varandra. Speciellt med tanke på att alla partier i de senaste valen sysselsatt sig med att lägga ord i varandras munnar.
Vi tycker dock som Fredrik Reinfeldt att man inte ska ljuga, men ska inte heller dölja sanningar för svenska folket. I det Sverige som borgarna bygger är det inte Reinfeldt, Björklund, Hägglund eller Olofson som kommer att få det svårt. Det är folk som heter Andersson eller Mohammad som lämnas på sidan, medan de som redan är rika blir rikare.

Vi hoppas och tror att Sverige visar att de inte vill ha det så den 19:e September…


Ola Johansson Lars Öberg
Bomhus Socialdemokratiska förening Sätra Socialdemokratiska förening

Mer läsning

Annons