Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad gör ni på Konsumentverket?


Vad har Konsumentverket för funktion i svenskt samhälle?

Annons

Det sitter säkert massor av tjänstemän där och tär på våra skattepengar, och dessvärre verkar de helt tandlösa i sitt agerande.

Tittar ibland på så kallde reklamkanaler på tv, och man blir både imponerad och förundrar vilka enorma produkter det finns i vår handel.

Några exempel: Tandsköljmedel med en massa brandmän medslang som spolar min mun, hur skall de få plats i munnen, skönhetskrämer från 7 till 70 år som tar bort alla rynkor, köper du av alla varumärken så kommer säkert din hud att spricka för att de är så effektiva. Ett företag har ett medel som man smörjer på sig vid värk som har en massa gula ringar som snurrar utanpå byxan. Det har jag aldrig märkt av?

Såg häromkvällen ett varumärke som var fuktighetsbevarande med en naken kvinna i en sjö. Tror väl den att hon får fukt i huden när hon står i vatten.

Titta på de damer som använder mascara på ögonfransarna och enligt reklamen blir fransarna fem millimeter längre på en strykning och en sekund.

Eltandborstar som näst intill tar bort 110 procent av vårt plack, högtryckstvättar som ger oss nya färger, nya upptäckter hur våra hus och bilar skall se ut.

Detta är bara några få exempel av all konstig och icke trovärdig reklam som får visas i kanalerna på tv, som det dessvärre lurar massor av konsumenter.

Är det en informativ och konsumentvägledande reklam? Personligen anser jag att det är en grymt förljugen och vilseledande reklam, som tyvärr en del människor går på.

Vad gör ni på Konsumentverket? Tittar förmodligen aldrig på reklamfinansierade kanaler. Ta er en funderare på ert verk och ifrågasätt alla, i mitt tycke helt idiotiska och förljugna reklamkampanjer, och försök att på något sättgöra rätt för era löner.

Christer Lundqvist,

Hofors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare