Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad gör polisen i Gävle?

Jag bara undrar vad polisens arbetsuppgifter är i dagens Gävle? Trafikövervakning finns inte i alla fall, för det är hur många som helst åker runt med fel belysning eller ingen belysning alls. Hastigheten är långt över tillåten på de flesta vägarna och jag har inte sett någon hastighetskontroll de senaste två åren och då åker jag mycket bil i jobbet.

Brottsbekämpning verkar inte heller ingå i arbetet, det är väldigt tydligt i Sätra till exempel. Det är helt laglöst och riskfritt för påföljder.

Det åks på diverse olika fiddys och crosscyklar, med största sannolikhet stulna. Garageinbrott, bråk och stök vid centrum.

Om man nu ringer polisen så tar det minst en halvtimme innan någon bil dyker upp. Det skulle vara intressant att veta vad som ingår i polisens arbetsuppgifter nu?

Undrande

Svar direkt:

Hej Undrande.

Polisen ska öka tryggheten och minska brottsligheten. Våra arbetsuppgifter regleras av polislagens 2§, Polisens uppgifter. Vi vill påstå att det inte är helt riskfritt att begå brott i Sverige.

Vissa typer av brott är svåra att utreda och vi måste prioritera alla ärenden i förhållande till brottets allvarlighet och till det antal polisanställda vi är bland annat. Det kan få till följd att vissa typer av brott får stå tillbaka.

Svensk Polis har genomgått en mycket stor förändring i sin organisation sedan 2015. Vi arbetar vidare med våra förändringar för att vi ska bli mer effektiva.

Polisen klarar inte själva att lösa alla brott. Hela vårt samhälle har förändrats genom många decennier. Vi har alltid och kommer alltid att lyfta fram att vi är många i vårt samhälle som måste hjälpas åt för att göra förbättringar och förändringar i samhället.  

John Köhler,

Lokalpolisområdeschef i Gästrikland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare