Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vad hände med bostäderna i Åmot?”

Under våren 2007 tog kommunen beslut om att bygga nya lägenheter, så kallat 55 plus-boende, i Åmot. Men det drog ut på tiden och blev aldrig av. Nu kräver Åmotsborna besked om vad som ska hända.


– Vi behöver fortfarande lägenheterna, säger Sören Sundqvist ur Åmotsprojektet.

Åmotsprojektet har i en skrivelse till kommunchef Lars Sjödin och kommunalråd Magnus Jonsson ifrågasatt varför bygget av lägenheterna aldrig blev av. Åmotsborna är besvikna över att lägenheterna uteblivit och är ”förvånade över kommunens brist på uppföljning av besluten”, uppger man i skrivelsen.

– Vi var ute och begärde in offerter från olika håll och allting var färdigt. Vi hade hittat ett pris som låg under kommunens maxgräns. Sedan vet jag inte vad som hände, säger Sören Sundqvist.

Bo Lindblad, vd Ockelbogårdar, förklarar att Ockelbogårdars styrelse har tagit beslut om att det inte ska bli några nya lägenheter – ett beslut där man hade kommunens ledning bakom sig, säger han:

– Vi kom fram till att det skulle bli för dyrt, och vi har redan outhyrda lägenheter i kommunen.

Men i Åmot vill man fortfarande ha sina lägenheter. Tanken var att lägenheterna skulle gå till äldre som inte ville bo kvar i sina hus men ändå ville stanna i Åmot – för att husen i sin tur skulle kunna hysa nya yngre familjer.

– Vi förstår inte att kommunen har behandlat ärendet så här. Det fanns ju ett beslut om att det skulle byggas, säger Sundqvist.

Åmotsgruppen har nu efterlyst ett möte med kommunledningen för att diskutera besluten.