Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händermed Posten?

Annons

Posten är fortfarande ett statligt företag med anor från 1636. Posten ska tillse att postlagen uppfylls. Den innebär att posttjänster av god kvalitet ska finnas i hela landet. I dag är det lite si och så med det.

Viktiga kundkategorier har tappats bort i Postens nya koncept, som nota bene anbefallts av den borgerliga regeringen. Det är glesbygden som drabbas hårdast. Inte minst i vårt eget län. Pensionärer som inte är bilburna, handikappade som har problem att ta sig fram har fått det allt svårare när Svensk Kassaservice lagts ned och lantbrevbäringen inte längre kan ta emot räkningar eller betala ut kontanter.

Även vi vanliga dödliga har svårt att förstå det smarta i den nya.

Kritiken mot Posten har ökat, men lyssnar någon? Icke regeringen, icke Posten. Alla som tycker annorlunda är gnällspikar som inte vet sitt bästa. Både postledning och regering tycks leva i tron att alla har en hemmadator. Nu är det inte så och ska man sätta in kontanter på sitt postgiro eller bankgiro så finns det ingen dator i världen som klarar detta. Då måste man numer till banken.

Posten har under ett decennium nu raserat en organisation som fungerat bra och som haft högt anseende för sin service. I ett ändringsarbete måste man vara lyhörda för kritik.

Postens ansvariga har hittills verkat vara totalt tondöva. Posten bryr sig inte längre om sina kunder och då är man illa ute. Dessutom har vi en regering som sitter med armarna i kors och låter servicen raseras som ett korthus.

Bra service är att få posten utdelad på förmiddagen, bra service är att få post utdelad på lördagar. Bra service är att posten levererar brev och paket snabbt och tilförlitligt. Det klarar man i övriga Europa, men inte i Sverige. Märkligt.

De omfattande förändringar som genomförts har inte analyserats. Är inte Posten till för kunderna? Det har jag alltid trott, men så är tydligen inte längre fallet.I dag drabbas många småföretag i glesbygd på grund av att lantbrevbäringen försämrats. Nu måste man åka flera mil för att göra sina bankärenden i stället för att använda lantbrevbäringens tidigare så goda service.

Mer läsning

Annons