Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har Kultur och Fritid åstadkommit?

Annons

Socialdemokraterna har styrt Gävle sedan rösträtten infördes i Gävle och under lång tid har nu stödet till idrotten minskat till förmån för kulturen i Gävle. Det är ett stort bekymmer och ett vanligt samtalsämne hos alla föräldrar till barn och ungdomar som idrottar i Gävle.
Låt oss ta några konkreta exempel på hur socialdemokraterna misskött sitt uppdrag för idrotten.
- Bygge av en ridsportanläggning gick socialdemokraterna till val på 2006 och det har inte påbörjats något bygge ännu. En av Gävles största sporter och mest eftersatta, inte minst för alla tjejer som älskar ridsport.
- Ishall i Strömsbro. Gävle är en av Sveriges största hockeystäder genom tiderna.
- Inomhushall Friidrott (20 års betänkande från KF utan resultat) Gefle IF är en av de mest anrika och framgångsrika föreningen i Sverige. En hall för friidrotten har diskuterats i närmare 25 år utan resultat.
- Konstfrusen bana i Hagaström (HSK har tillhört Sverige eliten men det är inget som berör socialdemokraterna i KF tydligen).
- Hela hanteringen av Strömvallen och behandlingen av Gefle IF.
- innebandy Multiarena (tydligen endast ett samtalsämne hos Socialdemokraterna.) Gävle kommer inom en snar framtid tillhöra högsta serien i Sverige och har väldigt många utövare
- Konstfrusna isytor bl.a i C Hallen (segdragen process mellan Brynäs och Gävle Kommun) Det är beklämmande att se Gävles konståkare behöva träna på havsis i Bönan....
- Konstgräs för fotbollen. Valbo FF Gävleborgs största fotbollsförening med mer än 1000 medlemmar fick återigen stå med lång näsa när Strömvallens gamla konstgräs hamnade i Hille efter 5 års planering....
- Rapatac, ett av Gävles mest ambitiösa projekt på många år! Ett aktivitetshus med tydliga mål för barn & ungdomar, ett måste för Gävle men segt från Gävle kommun att vara med i arbetet så att det kommer till stånd.

Så vad har då Kultur & Fritid åstadkommit för sina 90 000 invånare förutom Konserthuset, Gasklockorna, Folkteatern/Gävleteater, Lättings, Kulturkiosken, Spegeln?
Prioritetsordningen för Kultur & Fritid är glasklar! Kulturen kommer i första hand. Idrott, barn och ungdomar i andra hand. Barn och Ungdomar får betala med sin hälsa när ett fåtal människor förnöjer sig på skattebetalarnas bekostnad.
Vi anser att Gävle behöver en ny prioritering för kultur och fritidsnämnden och kommer att arbeta för det i kommunfullmäktige och nämnder när vi har tagit över makten i Gävle. Vi kommer snarast att initiera en snabbutredning om ett ungdomshus i centrala Gävle och vi kommer till skillnad från socialdemokraterna vara konkreta i våra handlingar, istället för att tillsätta den ena utredningen efter den andra. Det kommer att märkas i praktisk handling att det är vi moderater som styr Gävle, och alla idrottsälskare i Gävle förtjänar en ny idrottsintresserad kommunledning.


Niclas Bornegrim
Anders Jämthagen
Kandidater för Nya Moderaterna – Gävles enda arbetarparti och idrottsidrottsintresserade parti.

Mer läsning

Annons