Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad krävdes för guld?

Elin Widgren, 24 år, från Gävle som blev världsmästare i athletic fitness i Madrid i helgen.

Annons

– Jag gjorde 20 chins, 27 dips, och rodde på 3.35.

Och h ur var tävlingen?

– Det var kul, det är en jättestor tävling. Det var en upplevelse bara att vara där, men det blir lite för stort för min smak. Det är allt från bikinibrudar till de som tävlar i bodybuilding. Mycket konstigt har man sett i helgen som jag inte är van att se.

Hur går athletic fitness till?

– Det börjar med en fysikrond, där man kollar symmetrin. Man står i bikini och kollar olika poseringar, hur mycket muskler du har och hur atletisk din kropp ser ut. Styrkeronden består av chins och dips, så många som möjligt. Sedan avslutas det med en uthållighetsrond där du ska ro 1 000 meter så snabbt du kan i en roddmaskin.

Vad är grejen med athletic fitness?

– Allsidigheten, man måste ha allting. Du kan inte bara ha en snygg kropp, du måste kunna använda den också. Jag skulle önska fler tjejer vågade prova det här, för att komma bort från utseendefixeringen som är i dag. Det är bara andra året som VM hålls, jag hoppas att det kan bli större för varje år.

Vad har du för mål nu?

– Nu blir det nordiska mästerskapen i helgen och så vill jag köra tjejklassikern. I vår blir det EM i athletic fitness i Barcelona.