Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad tänker du på innan en tatuering

/

Annons

För några år sedan ville jag tatuera mig. Det är väl inget en förälder vill att man ska göra när man nyss har satt sig på en moppe och tycker att man är stor nog för att ta hand om sig själv och att man kan göra vad man vill i livet... Jag tror inte det och precis så var mina föräldrar. Men jag tror ändå att jag kan tacka dem idag för att de inte lät mig göra en tatuering just i den åldern.

När jag fyllde arton i somras fick jag en tatuering av min faster, hon skulle betala om det var så att jag ville göra en. Nu står presentkortet där hemma som ett bevis att hon ska betala, men vad ska jag tatuera?
Jag vill inte göra nått bara för att, utan jag vill att det ska ha en betydelse. Nått som jag kan kolla tillbaka på om några år och känna att det fortfarande är fint.

Det som alltid har legat varmt om hjärtat är min kära far, som jag har otroligt bra kontakt med och som vissa andra tjejor i min ålder inte har. Vissa har inte ens en pappa...
Han betyder väldigt mycket för mig och jag har velat ha en tatuering på handleden där det står pappa. För att jag ska kunna kolla tillbaka om några år, när han fortfarande finns för mig eller inte. Bara för att själv ska få känna hur tacksam jag är. Jag är ju trots allt pappas lilla flicka och det kommer jag alltid att vara. Hur töntigt det än låter så är jag stolt över det.
Men jag vet att det inte är rättvist och jag älskar ju mamma trots allt lika mycket!

Det svåraste är att hitta nått som verkligen känns rätt och som jag inte kommer ångra Men samtidigt vill jag ha nått som är för mig själv och inte för någon annan.
Jag har fundrat länge och jag funderar än idag. Kanske kommer jag på det eller kanske inte.
Är det så viktigt med tatueringar egentligen?

Ta de som smyckar hela kroppen med en massa olika tatueringar. Har alla någon betydelse eller handlar det bara om att ”den vill jag ha” och ”den är så jävla snygg”, just då?

Jag ska i alla fall fundera riktigt innan jag tatuerar in nått på min kropp. Jag ska vara 200 procent säker innan jag gör det.För tatueringen kommer ju trots allt sitta där hela livet och då vill jag trivas med den för att jag ska kunna trivas med mig själv.

Mer läsning

Annons