Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt filmkväll i Skutskär om Dalälven – en resa i tid och musik

”Med Dalälven från källorna till havet” ger en resa i tid och musik i den 95-åriga och unika filmen om denna vattenpulsåder, som börjar vid trädgränsen mellan Dalarna och Norge. Och efter att ha runnit i två ”fåror”, Öster- och Väster-Dalälven, förenas och blir EN Dalälven, och den enda älv i Sverige, vilken rinner ut i Östersjön i nordlig riktning.

Presentatör och filmguide var vid filmkvällen på RioBio i Skutskär nyligen, Erik Sköldebrand från Ornäs, vars morfar är en av filmskaparna förutom huvudansvarige Karl-Erik Forsslund.

Ett 80-tal intresserade från Norduppland och Bomhus kom efter inbjudan från arrangörerna Föreningen Marmabygden och Kulturansvariga i Älvkarleby Kommun. Volontärer från Skutskärs Folkets Hus ansvarade för uppskattat pausfika denna speciella filmkväll i novembermörkret.

Åskådarna fick värmas av besök i många byar och större samhällen längs älvens vindlande lopp genom landskapen Dalarna, Gästrikland och Uppland! Och besöka unika platser, kyrkor, midsommarfirande, flottningsställen och speciella passagerarbåtar på sjöarna Runn och Siljan.

Läsartext: Lars Gustafson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel