Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt öppet hus på Arbetarbladet

Öppet hus på Arbetarbladet första advent är en tradition. Hur många som kom i år vet ingen. 300 bullar gick det åt i alla fall. Årets tema var fotografernas stora utställning av bilder från snöovädret för tio år sedan.

Klockan ett var kön lång i entrén. De mest målinriktade stegade rakt fram till nästa kö – den till Maud Ingsters egen lilla antikrunda. Andra besökare tog tipsrundan och funderade lite på hur många meter papper det kan gå åt för att trycka en dags Arbetarbladet.

Andra åter slog sig ner i fikarummet med pepparkaka och lussebulle. Där fanns också en stor, reslig gästriketomte att krypa upp i knät på, för den som ville det.

Runt om i lokalerna möttes besökarna av både gamla kända, och några nya personer att prata en stund med. Jultomten, redaktionschefen Sven Johansson och chefredaktören Kennet Lutti hör till de stående inslagen.

I år kunde de besökare som ville även snacka lite med bockinvigaren och radiokändisen från Gävle, Titti Schultz, innan hon gav sig iväg till invigningstalet.

Fyrverkerifixaren Eje Berglund, även han på väg till bockinvigning, pratade pyroteknik med de intresserade.

Sportchefen Stisse Åberg mötte både läktarkramare och läktarrivare, flest av den senare kategorin. Nisse Nyhlén stannade och pratade Brynäsminnen med Stisse en lång stund.

– Står det egentligen något om läktaren i en enda turistbroschyr om Gävle, undrade han.