Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbo räddade poäng på övertid i premiären

Valbo FF flög upp till Norrbotten över dagen och fick med sig en poäng i premiären mot Boden.
Det blev 2–2 sedan Rasmus Eriksson fixat kvitteringen på matchens sista spark.
– Starkt gjort. Boden är ett tippat topplag, summerade Valbotränaren Henrik Isaksson.

Annons

Valbo fick en flygande start på säsongen. Först tog laget förmiddagsflyget från Arlanda till Kallax och vidare färd till Boden. Sen fixade laget en poäng med sig i bagaget hem igen.

Själva matchen inledde Valbo helt okej, men Boden tog över var bättre i det mesta efter sitt ledningsmål som kom efter drygt 20 minuters spel.

– Dom gör 1–0 på ett skott som styrs in. Sen tar dom över sista 25 i första halvlek, sa Henrik Isaksson.

I andra halvlek kom Valbo igen starkt, men fick ytterligare ett mål emot sig. Men trots underläge 2–0 i premiären borta mot Boden gav man inte upp.

– Boden är ett tippat topplag och när de var bra i första var inte riktigt med. Men det som var härligt att se var att vi aldrig slutade att spela. Jag märkte på spelarna att de rent mentalt kände att de kunde vända. Det kändes väldigt bra, menade Isaksson.

2–1-reduceringen kom på en frispark som Henrik Persson satte. Och sedan följde ett flertal Valbochanser för en kvittering.

– Vi gjorde några byten och ändrade om till en 3-4-3–uppställning. Vi bytte in Anders Sundberg på topp och satte även in Kim Oscarsson för att få mer offensiv på mittfältet. Det fick vi bra effekt på i vår press.

Och till slut – på lång övertid – kom kvitteringen.

Bodens målvakt hade legat skadad en bra stund därför blev det fem minuters tillägg på matchen. Bra för Valbo som med matchen sista spark ordnade 2–2 genom Rasmus Eriksson.

Förutom poängräddaren Eriksson så var även Stefan Forsberg bra på mitten samt Fredrik Ström i backlinjen för Valbo som möter Friska Viljor på lördag på Helges Arena i Andersberg.

LÄS ÄVEN: Fick hjärnblödning mitt under match – sju månader senare spelar "Foppa" seriepremiär för Valbo FF