Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbokvinna skaffade ny hund trots djurförbud

Den kvinna i Valbo som fått djurförbud och dömts för djurplågeri efter vanvård av 23 hundar skaffade nyligen ytterligare en valp.
Länsstyrelsen har nu omhändertagit hunden.

I november i fjol togs kvinnans samtliga 23 hundar omhand. Hundarna bedömdes vara misskötta och två av dem avlivades senare.

Kvinnan fick efter detta förbud mot att ha fler än två hundar. Detta följde kvinnan, men djurskyddsinspektörerna fick ändå rycka ut efter ett halvår och omhänderta de hundar hon skaffat, eftersom även de bedömdes ha utsatts för lidande.

I juli fick kvinnan djurförbud och i september fick hon en villkorlig dom för djurplågeri.

Mindre än tre månader senare fick djurskyddsinspektör Mona Rönning uppgifter om att kvinnan, under annat namn, återigen skaffat hund.

– En kvinna som sålt hunden till henne ringde, berättar Rönning.

Kennelklubben larmades också, och länsstyrelsen omhändertog hunden dagen därpå.

– Hunden var välskött, omhändertagandet hade inget med vanvård att göra. Vi tog hunden eftersom kvinnan har djurförbud, säger Lars Bondesson, jurist på länsstyrelsen.

Hunden ska nu säljas eller överlåtas. Om detta inte sker inom två veckor avlivas valpen.