Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsamma tjuvar greps i Valbo

Butikskontrollanterna såg hur två män samarbetade för att få ut två dvd-spelare från Coop Forum i Valbo. När de skulle gripas gjorde de motstånd och en av dem lyckades springa därifrån. Han greps dock senare.

Annons

Stölden inträffade på tisdagskvällen. Båda männen, 25 respektive 43 år, sitter nu anhållna. 43-åringen är känd hos Gävlepolisen sedan tidigare, men är nu skriven på en ort i Hälsingland. 25-åringen är Gävlebo.

Butikskontrollanterna lade märke till männens beteende. En av dem gick in i varuhuset och tog två dvd-spelare. Han gick mot butikens ingång och kunde ta sig ut genom spärren tack vare att den andre gick in samtidigt.

När de skulle gripas satte de sig till motvärn och försökte fly. En av dem greps dock direkt, medan den andre greps en stund senare utanför Valbo köpcentrum.

Brottsmisstankarna är stöld, respektive medhjälp tlll stöld, samt våldsamt motstånd.