Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valet avgör om du får välja

Annons

VILL DU BESTÄMMA SJÄLV ELLER LÅTA ANDRA GÖRA DET?
VALET ÄR DITT!
Gävle Kommun har styrts av Socialdemokraterna i över 90 år, de senaste mandatperioderna tillsammans med Vänstern och Miljöpartiet. Deras politik har präglats av att bestämma så mycket som möjligt över kommuninvånarna. Vi i Nya Moderaterna vill däremot lämna över bestämmandet till invånarna själva. Vår inställning är att man ska ha stor valfrihet, möjlighet att göra egna val och att bestämma över sitt eget liv, även när man kommer upp i åren.
En av de första åtgärderna som vi tillsammans med övriga partier i den borgerliga alliansen kommer att genomföra, om vi får väljarnas förtroende att ta över styret i Gävle Kommun den 19 september, är att utveckla Hemtjänsten genom att införa LOV – lagen om valfrihet. Med denna lag får hemtjänstkunderna möjlighet att själva bestämma vilket företag som ska utföra hemtjänsten och får dessutom större möjlighet att påverka innehållet i hjälpinsatserna. Naturligtvis kommer man också att kunna välja kommunen som utförare.
Politikerna i Omvårdnadsnämnden beslutade i april om ett införande av LOV. När beslutet skulle tas i Kommunstyrelse och Kommunfullmäktige stoppades detsamma av den styrande majoriteten (S, V och Mp) under förevändning att ytterligare utredningar behövde göras. Tyvärr så känns det som om de aldrig kommer att införa någon valfrihet för de äldre. Vi i Alliansen vill däremot utveckla omsorgen inom Gävle Kommun så att valfrihet blir en självklarhet för alla.
Andra åtgärder som vi bl a kommer att arbeta för är
- att skapa hospiceplatser för vård i livets slut,
- egenlagad mat på våra särskilda boenden,
- att bostäder i olika boendeformer i alternativa driftformer byggs för äldre personer.

Maj-Britt Åhrman, M
Ledamot i Omvårdnadsnämnden Gävle

Mer läsning

Annons