Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valet ett demokratiskt skämt

Annons

Jo, visst har vi demokrati i Sverige - en formell - men inte reell.

Ja, visst får vi rösta vart fjärde år - det får man ofta också i diktaturer - men detta är inte det samma som demokrati.

Politikerna mörkar nästan alltid de för medborgarna kanske viktigaste frågorna så som, demokrati, frihet och ett oberoende och självständigt Sverige.

När valet väl är över beslutar den tillträdande regeringen i en rad för medborgarna synnerligen viktiga frågor utan att man inför valet informerat eller diskuterat dem med medborgarna (väljarna). Den som studerat förarbetena till grundlagen har funnit att man i denna lägger särskild stor vikt just vid informationen före valet till väljarna.

Jag har tidigare ställt en rad frågor till politikerna men fortfarande inte fått svar från någon. Därför försöker jag nu igen. Om ingen av partierna svarar anser jag att den tillträdande regeringen inte har mandat att ta beslut i dessa frågor.

1. Kommer ni att införa Euron under mandatperioden?

2. Kommer ni att öppna för uranbrytning?

3. Kommer ni att sälja ut fler statliga företag?

4. Kommer ni att begränsa offentlighetsprincipen? EU kräver detta.

5. Kommer ni att acceptera en särskild EU-skatt?

6. Kommer ni att stödja banker inom euroområdet (med svenska skattemedel) för att garantera dessa bankkunders insatta medel?

7. Kommer ni att ta det sista och avgörande beslutet gällande vår grundlag? Enligt den nya lydelsen förändras Sveriges statsskick radikalt till förmån för EU -makt. I dag stiftas 70 procent av våra lagar i Bryssel. Det strider helt mot de löften ni gav svenska folket vid EU-inträde.

8. Kommer ni att ansluta Sverige till en av EU styrd krigsmakt?

Detta är bara en rad frågor som ni ovillkorligen måste besvara om ni vill betrakta er som demokrater. I annat fall är ni inte ett dugg bättre än Sverigedemokraterna. De kränker invandrare och ni kränker Svenska folket.

Olle Ljungbeck
Gävle

Mer läsning

Annons