Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väljarna väntar på svar, Per Johansson

Lennart Sjögren (KD) undrar fortfarande om Per Johansson (S) delar Mona Sahlins uppfattning om att de befintliga kärnkraftverken ska avvecklas under de närmaste mandatperioderna?

Annons

Per Johansson, vi är överens om att Sverige behöver en långsiktig energipolitik.

Kristdemokraterna och de övriga partierna i alliansregeringen har träffat en överenskommelse om hur vi vill att politiken genom olika åtgärder ska främja energieffektivisering, övergång till förnyelsebara energikällor och klara ut den osäkerhet som funnits vad gäller den befintliga kärnkraften.

Jag menar att vi i alliansregeringen på ett ansvarsfullt sätt visar vägen i debatten genom att ta ställning för hur vi ser på framtiden. Samtidigt ser vi hur splittrad arbetarrörelsen är i dessa frågor.

Per Johansson tror uppenbarligen att dessa framtidslösningar ska gå att skapa utan miljardinvesteringar.

Vem tror du kan bygga 6 000 vindkraftverk eller satsa på att effektivisera energianvändningen utan att det skulle kosta stora summor pengar?

Lokalt ser vi att Per Johanssons parti kraftigt ökat fjärrvärmetaxan – och därmed boendekostnaderna från och med 1 januari.

Allt för att hålla uppe vinsten i det kommunägda Gävle Energi AB. Och olja används fortfarande i processen för att framställa hetvatten.

Väljarna väntar nu svar på frågorna: Kommer Socialdemokraterna att kunna enas med Miljöpartiet och Vänsterpartiet om en gemensam klimat- och energipolitik? Eller kommer socialdemokraterna att vilja enas med Alliansen om en gemensam blocköverskridande politik?

partisekreterare, Kristdemokraterna

Annons