Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vanemässig förare åkte fast utan körkort igen – misstänks också för drograttfylleri

En bilist stoppades i en poliskontroll strax utanför Sandviken under natten mot tisdag. Det visade sig snart att föraren var påverkad – och att han åkt fast utan körkort ett flertal gånger tidigare.

Klockan 01:28 stoppades mannen, som är i 45-årsåldern, av en polispatrull utanför Sandviken. Han visade tecken på att vara narkotikapåverkad och fick därför följa med till polisstationen för provtagning och förhör. Han är nu misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk samt rattfylleri under påverkan av narkotika.

Men det stannade inte där. Mannen saknar nämligen körkort, något som han åkt fast för ett flertal gånger tidigare. Polisen uppger på sin hemsida att han vanemässigt kör bil trots att han saknar behörighet, och bilen beslagtogs därför. Det rubriceras som grov olovlig körning.

Mannen frigavs efter att ha förhörts.

Läs också:

Personbil körde in i äppelträd i Hofors efter dubbel polisjakt

Narkotikapåverkad kvinna stoppades av polis – bar med sig 50 gram hasch

Dömd trafikbrottsling stoppades på nytt under bilfärd – utan körkort