Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänstern accepterar EU:s överstatlighet

Annons

Svar till Jonas Sjöstedts debattartikel.
Sverigedemokraterna vill se ett EU byggt på ett mellanstatligt samarbete som utgår ifrån frivillighet till skillnad mot dagens överstatlighet. Nationellt samarbete ska inte vara tvingande där medlemsstaterna anpassar sig efter system som inte alltid passar ländernas förhållanden eller som går emot hur länderna utformar sin politik.
EU skulle kunna ha en bra funktion för att underlätta och förbättra inom en rad områden så som miljö, internationell brottslighet, handel med mera. EU har nu istället blivit en union dit man hela tiden flyttar makt från nationalstaterna på allt fler områden.
Att flytta makt och inflytande från Sverige till EU har Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt bidragit till. Nyligen röstade riksdagen för en grundlagsändring där enbart Sverigedemokraterna sade nej. Vänsterpartiet som tidigare sagt sig vara EU-negativa har ändrat ståndpunkt och var delaktiga i beslutet om grundlagsändringen. Ändringen i grundlagen innebär en försvårning av ett framtida utträde ur unionen och urholkar även det svenska medborgarskapet. Vidare främjas mångkulturalismen.
Vi respekterar att Vänsterpartiet står för sin mångkulturspolitik men ifrågasätter att de accepterar att EU ska besluta över huruvida Sverige skall vara mångkulturellt eller inte. Vi anser inte att det skall skrivas in i en grundlag att man skall främja mångkultur. Om så sker skall det dock avgöras av politiker i riksdagen som är framröstade av svenska medborgare och inte utifrån direktiv från EU.
Att Vänsterpartiet röstar för en grundlagsförändring som gör det svårare för Sverige att gå ut ur EU är för mig oförklarligt och inte förenligt med ett påstått EU kritiskt parti som Vänsterpartiet säger sig vara.
Med Sverigedemokraterna i riksdagen garanteras en EU kritisk röst.
Margareta Sandstedt
Riksdagsledamot i EU nämnden

Mer läsning

Annons