Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsteroppositionens politik favoriserar män

Annons

RUT-reformen har ökat företagandet och skapat drygt 11 000 nya jobb, enligt branschorganisationen Almega. Dessutom har en svart marknad nu blivit mer vit. Istället för osäkra svartjobb får många kvinnor nu sjukpenning, pension och arbetsrättslig trygghet. Med vänsteroppositionen förlorar kvinnorna dessa förmåner till gagn för männen?
Vänsteroppositionens politik går ut på att gynna män i manliga branscher. I sin skuggbudget tillkännages att RUT-avdraget ska avskaffas, men att ROT-avdraget istället ska utökas. De som tjänar mest på ett utökat ROT-avdrag är männen. De finns t.ex. inom elektrikerförbundet, byggnads och målarförbundet. Förlorarna på ett slopat RUT-avdrag är tvärtom kvinnorna. Varför vill den röd-gröna oppositionen skapa en könsdiskriminerande kvinnofälla där vissa arbeten värderas högre än andra?
Uppenbarligen anser vänsteroppositionen att en man som bygger om ett fönster är okej, men inte att en kvinna putsar detsamma. Om oppositionen vill få in mer kvinnor i näringslivet, varför vill de då utplåna en bransch där mängder av kvinnor driver företag? RUT genererar inte bara pengar till det allmänna, med arbete kommer även erfarenhet, trygghet och stolthet. Vad kommer det inte att kosta samhället och kvinnorna i dessa branscher om de förlorar jobbet efter valet? Skatteintäkterna som skapas av RUT-avdraget är större än utbetalningen från Skatteverket.
Nej, arbetslinjen ska givetvis bevaras och kvinnorna som arbetar inom RUT-branschen ska kunna fortsätta arbeta. Näringsförbudet som har rått i branscher som samlar apotekare och vårdpersonal har också tveklöst missgynnat kvinnor. Privata alternativ i kvinnoyrken menar vi moderater ger en större andel kvinnliga företagare. Satsningar på kvinnoyrken ger en mer jämställd arbetsmarknad och leder i förlängningen till högre löner för alla lönearbetande kvinnor. Tydligen verkar de röd-gröna motsätta sig detta och visar upp vilka sanna värden som gömmer sig under all retorik. Är det en sådan antifeministiskt regering som ska styra Sverige efter valet?
Oppositionens politik visar därför en oroväckande tendens - den utgör nämligen ett stort hot mot arbetslinjen och är en solklar kvinnofälla, vilket måste städas undan så fort som möjligt. Varför inte med hjälp av ett RUT-avdrag?
Inger René (M),
Riksdagsledamot Västra Götalands län
Ziita Eriksson (M),
Riksdagskandidat och ordförande Moderatkvinnorna Gävleborgs län

Mer läsning

Annons