Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiernas ungdomsskatt hotar jobben

I höstens val om cirka en månad står två tydliga regeringsalternativ mot varandra för första gången. I september har väljarna här i Gävleborgs län möjligheten att ta ställning till vilken väg Sverige ska ta in i framtiden. I flera frågor är alternativen tydliga.
Mot Alliansens politik för fler jobb står vänsteroppositionens jobbstopp. Arbetslinjen står mot bidragslinjen. Bättre villkor för företagande och entreprenörskap står mot högre skatter och nya kostnader. En ansvarsfull ekonomisk politik och sunda statsfinanser står mot ansvarslöshet och överbudspolitik. Möjligheter att kunna bo och arbeta i hela landet står mot en landsbygdsfientlig politik.
Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik och ordning och reda i de offentliga finanserna är Sverige ett av få länder som klarat sig igenom finanskrisen utan att behöva skära i välfärden. Samtidigt kan vi fortfarande se krisens effekter med ekonomisk oro i stora delar av Europa. Därför är det av största vikt att under nästa mandatperiod föra en ansvarsfull politik såväl här i Gävleborgs län som i resten av landet.
Trots detta går vänsterpartierna till val på en ekonomiskt ansvarslös politik som dessutom innebär kraftigt försämrade villkor för företagande och gör det svårare att anställa. Vänsterpartierna vill införa en ungdomsskatt som innebär en fördubbling av arbetsgivaravgiften för de företag som har någon anställd som är under 26 år. Förslaget skulle slå hårt mot alla unga killar och tjejer som vill etablera sig på arbetsmarknaden.
I en ny rapport presenterar vi hur mycket dyrare det skulle bli för länets företag att behålla sin personal som är under 26 år. Vi vill fråga dig, Raimo Pärssinen (S), hur det hjälper unga människor utanför arbetsmarknaden att göra det dyrare att anställa dem? På vilket sätt gynnas företagandet i Gävleborgs län genom att de får ökade kostnader på motsvarande 274 697 627 kronor?
Vi moderater blundar inte för att stora utmaningar återstår för att motverka arbetslösheten och nå full sysselsättning. Vi tar uppgiften på allvar och vårt alternativ är tydligt. I höstens val möter vi väljarna med en tydlig arbetslinje och fortsatt ansvar för ekonomin. Vi vill fortsätta göra det mer lönsamt att arbeta. Trösklarna in på arbetsmarknaden måste sänkas och förutsättningarna för entreprenörskap och företagande förbättras. Så kan vi säkerställa fler jobb och en trygg gemensam välfärd för alla. Såväl i Gävleborgs län som i hela Sverige.
Tomas Tobé, riksdagskandidat (M)
Margareta B Kjellin, riksdagskandidat (M)
Lars Beckman, riksdagskandidat (M)
Zitta Eriksson, riksdagskandidat (M)
Hampus Furubacke, Ordf. MUF Gävleborg