Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntar på Juholts svar

Annons

Håkan Juholt jag väntar fortfarande på ditt svar om Du stöder extremhögerns politik i EU och konsekvenserna av denna i Grekland m fl stater.
I Grekland pågår ett folkligt uppror mot de besparingsåtgärder EU kräver av befolkningen. Regeringens krig mot befolkningen stött av EU-eliten tar sig mer och mer drastiska uttryck. Snart skiljer det inte mycket mot hur arabdiktaturerna behandlar sitt eget folk. Ett vanligt uttryck är att den som tiger samtycker. Jag börjar tro att Du också gör detta.

Här är några exempel på hur "besparingarna" drabbar folket i Grekland. Det här nedan nämnda är sådant som redan genomförts och mer kommer. Detta trots att 80-90 procent av Greklands befolkning säger nej.

- Pensionerna har sänkts med 10 procent.
- Lönerna inom offentlig sektor har sänkts med 15-30 procent.
- Anställda inom offentlig sektor har minskats med 10 procent.
- 2000 skolor har stängts. Tror Du att det är de rikas skolor som drabbats. Nej det är arbetarungdom som nu föses samman i ett färre antal skolor med färre lärare
pr elev!
- Skatten på bränsle, alkohol och cigaretter har höjts. Detta senare är kanske inte det mest allvarliga.

Om några dagar skall ytterligare ett nedskärningsprogram tas. Bl a skall staliga företag till ett värde av 500 miljarder res ut.

Du säger dig vara socialdemokrat. Det tror jag inte med mindre än att Du tar avstånd från detta. Eftersom jag är socialdemokrat kan jag givetvis inte rösta på en partiledare/parti som inte tydligt visar att han tar avstånd från extremhögerns politik. Hur länge till skall Du m fl påstå att EU är en demokrati. För mig ser det mer ut som vi är på väg mot elitismens eller varför inte det fascistiska samhället. Innan Du har förklarat dig håller kan jag inte se att EU tagit lärdom av vad som sker i "arabstaterna".

Olle Ljungbeck

Gävle

Mer läsning

Annons