Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var fanns det sunda förnuftet någonstans?

Hur tänker ordningsvakterna vid nattklubben Lobby när de vägrar att låta en lite för berusad kvinna få ut sin jacka trots att hon kan bevisa vilken jacka som är hennes.

Hennes mobiltelefon låg i fickan, så om de hade varit det minsta intresserad av att vilja hjälpa till hade de snabbt och enkelt kunna ringa mobilnumret och hört att signalen kom från den utpekade jackan. I stället väljer man att kasta ut henne i minus 17 graders kyla endast iklädd t-shirt och jeans, med orden att du får skylla dig själv om du tappat garderobsbrickan!

Min man undrade ganska upprört vems ansvaret är om hon fryser ihjäl i en snödriva någonstans.

Ordningsvakten vrålade, och detta är ordagrant ”Om du nu bryr dig så jävla mycket så kan du väl vara gentleman och låna ut din egen jacka till henne!”

Även om kvinnan gjort fel som inte hållit reda på sin bricka så måste man väl som ”ordningsvakt” ha lite känsla och kunna tänka som en medmänniska, eller?

Vid det här laget så tappade min man bessinningen och röt tillbaka till vakten att såna som han borde få sej en spövända när han var så ”kör-i vägg” och inte förstår bättre.

Vakten kom emot min man med orden ”Hotar du mig? Va? Gör du det? ” Sedan tog han fram sin telefon och ringde polisen som var på plats inom två minuter.

Vi berättade för polisen vad som hänt och varför vi var så upprörda. Men de var helt inne på ordningsvaktens linje att det var kvinnans eget fel och att vakten gjorde rätt som hade avhyst kvinnan. ”För garderobsbiljett måste man ha!”

Jag blir så ledsen när jag ser sådana här saker.

Jag hade svårt att sova i natt och tänker på den stackars kvinnan som satt på bänken i minus 17 graders kyla, huttrande med illröda armar och väntade på bussen hem till en ort utanför Sandviken. Hoppas du kom hem välbehållen trots allt.

Själva hade vi turen att få åka med en busschafför som just gått av sitt pass. Han tyckte synd om oss i kylan och lät oss åka med till depån.

Fler som du behövs!

Nån som bryr sig, eller?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare