Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardagsskrock

/

Hur är det att leva ett vanligt
liv, med att ha pressen att
inte få otur på grund av att
man råkar gå på en A-brunn,
eller läsa ett gammalt horoskop.

Annons

Med skrock menas att man tror att vardagliga händelser kan ha övernaturliga effekter. Det kan till exempel vara att inte säga tack när någon säger lycka till, eller lägga nycklarna på bordet. Man kan nästan likna skrock vid tvångstankar, gränsen är ganska svår att dra. Du kanske inte tycker att du är en skrockfull person, men om du tänker efter, har du något lyckonummer? Det är också en slags skrock, men utan negativ innebörd.

 

-Både min mormor och mamma har alltid trott på skrock, så det är nåt som dom har tutat i mig.
Med skrock menas att man tror att vardagliga händelser kan ha övernaturliga effekter. Det kan tillexempel vara att inte säga tack när någon säger lycka till, eller lägga nycklarna på bordet. Du kanske inte tycker att du är en skrockfull person, men om du tänker efter, har du något lyckonummer? Det är också en slags skrock, men utan negativ innebörd.
-Jag kan inte ha nycklarna på bordet, då ska de ner på golvet och stampas på tre gånger, annars känns det fel helt enkelt.
Man kan nästan likna skrock med tvångstankar, gränsen är ganska svår att dra. Själv tycker Alexander Jansson inte att det är så speciellt jobbigt.
-Det är bara jobbigt när mina klasskamrater retar mig och lägger nycklarna på bordet för att jävlas, säger han med ett leende på läpparna.

Mer läsning

Annons