Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värdefullatips ombingorånet

Efter Arbetarbladets artiklar och inslaget i tv har polisen fått in flera värdefulla tips om rånet mot bingohallen i Sandviken.


– Vi är tacksamma att så många hört av sig, säger utredaren Per Sjöberg.

Annons

För att få hjälp att lösa det väpnade rånet mot bingohallen i Sandviken i oktober valde polisen att gå ut med en detaljerad beskrivning i både Arbetarbladet och TV3:s program Efterlyst för att ringa in de tre rånarna. Efter artiklar och inslag i förra veckan har många hört av sig till polisen i Sandviken.

– Vi har fått flera intressanta tips som vi håller på att kolla upp. Inget av tipsen är avgörande, men vi anser ändå att de är värdefulla, säger Per Sjöberg.

De samtal han fått kommer från människor i Sandviken som lämnat iakttagelser om personer runt bingon både på lördagen och söndagen, då rånet ägde rum. Ingen har dock sett själva rånet.

Några konkreta tips om en eventuell flyktbil har inte kommit in och polisen har inte heller fått några närmare upplysningar om den plats efter väg 272 strax söder om Årsunda, där rånarna satte eld på föremål från rånet.

Det som förbryllar polisen är att rånet är välplanerat med både vad som ser ut som automatvapen, rånarluvor och en noga uttänkt flyktväg samtidigt som rånarna endast kom över någon ynka tusenlapp. Kontakter med polisens egna uppgiftslämnare har inte gett något och det kan tyda på att rånarna kommer utifrån.