Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdens fest kan börja

Nu ska vi gå på fest.
Vi är så glada att vi har fått en inbjudan, för det här är inte vilken fest som helst utan hit kommer bara det vackra folket, de utvalda och det är så trevligt och fint att tillhöra dem.
Det ska bli kul, även om det snackas – för jag har hört att värden slår sin fru.

Annons

Värden är en nyrik affärsman som alla är tycker är lite mystisk och svår att förstå – men som alla vill träffa även om man inte vill säga det högt och helst inte vill bli sedd på tu man hand med.
Han har inte varit i stan särskilt länge och har tydligen bott utomlands i många år.
Var är det ingen som vet riktigt, och ingen har heller frågat, men hans familj sägs ha en lång viktig historia bakom sig.

Han fick på rekordtid en stor tomt i centrala stan, och där har han byggt en villa som slår alla villor i stan. Det kom arkitekter från huvudstaden, och det har inte snålats.
Två våningar, ett jättelikt dubbelgarage där det måste gå att stuva undan massor om man har sånt som man inte vill ha stående framme.
Det finns en fantastisk gräsmatta på den jättelika tomten, och vilken pool sedan.
Men det snackas om huset också; det finns dom som påstår att värden fuskat med avloppen, bara har installerat eluppvärmning och att han har haft svarta hantverkare som fixat det mesta i det fantastiska huset.
Det finns till och med elaka tungor som säger att värden har tjänstefolk boende i ett uthus på baksidan dit man inte ser, men att de bara får lämna tomten när det är mörkt.
Men riktigt är det ingen som vet. För värden har ett stort staket kring sin tomt, och man kommer bara in om värden vill det. 

Värden har en stor familj. En vacker ung hustru, massor av välartade barn som står på rad när vi kommer och så snällt och vänligt tar emot.
Alla verkar så lyckliga, så man har svårt att förstå det där som det snackas om.
De ler, och verkar tycka att det är så kul att just vi är här och de verkar också så stolta över att få visa upp sitt hus, sin trädgård, sin pool – ja allt som de verkligen vill att vi ska se.
Jag har träffat värdens fru på affären när värden stod vid delikatessdisken, och försökte prata lite. Men det verkade inte som hon förstod, utan tittade bort mest hela tiden och så försvann hon iväg till sin man. 

Värden har haft fina fester förut. Jag vet att pingisklubben har varit där massor av gånger. Simklubbens styrelse har också hälsat på för värden gillar det här med sport, likadant fotbollsklubben och flera andra idrottsföreningar.
Men mest har värden bjudit andra affärsmän, men vad som hänt på de festerna verkar inte så många känna till för de som varit där yppar inget, men det sägs att det har lyst länge, länge hos värden de här kvällarna och att det har hörts skrålanden och vrålanden. Och de måste haft trevligt och blivit goda vänner, för värden har efter varje fest med sina nya bekanta öppnat några butiker i gallerian, ja till och med satt upp fabriker där man inte trodde man fick bygga fabriker. 

Det finns dom som känner värden bättre än jag, och som tydligen pratat med värden om det här med frun. Värden har sagt att det kanske har hänt, men att det inte var meningen och om det har hänt så var han tvungen och så har det alltid gått till i familjen. 

Men nu ska det i alla fall bli en fest som slår allting och kanske är det värden som fyller jämnt för han knusslar verkligen inte. Han bjuder på allt. Det blir mat, det blir dryck och det ska tydligen bli underhållning också; ett husband, och så en massa artister. Kanske får man presenter också.
Jag har pratat med bekanta om den här festen, för det finns en del som säger att man inte ska gå på såna här fester – men det verkar som om alla tänker komma. För även om värden är som han är, så kanske det är bra att lära känna honom och han kanske kan ändra sig om han får träffa oss andra.
Så jag går nog på festen i alla fall.
Men jag ska inte dricka för mycket vin, och även om det blir jättetrevligt – så får jag inte glömma bort att jag har hört att värden slår sin fru.

Mer läsning

Annons