Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdnadstvisten gjorde att Regina Lund hamnade i Gävle – nu berättar hon i "Stjärnorna på slottet"

Med hjälp av roller, frisyrer och smink håller Regina Lund omvärlden på en armlängds avstånd. Men i sitt avsnitt av "Stjärnorna på slottet" försöker hon presentera en mer osminkad version av sig själv.

Annons

På Teleborgs slott är hon blondin, några månader senare brunett i sammetsfodral.

Regissören Lars Molin upplevde det som att Regina Lund, genom sina privata kostymbyten, täckte sig själv med en skyddande ostkupa. De jobbade tillsammans under inspelningen av SVT:s dramaserie om Ivar Kreuger men hade träffats redan när Regina Lund var barn och tonåring.

– Då var jag kanske ännu mer skyddad och inte så tillgänglig som nu, Peter Jöback tycker ju att jag lyfter på ostkupan i programmet, säger hon.

Årets upplaga av "Stjärnorna på slottet" rymmer flera tunga barndomshistorier och Regina Lund är inget undantag. Hennes barndom präglades av vårdnadstvisten mellan hennes unga föräldrar som resulterade i att fadern fick vårdnaden men i princip överlät den till farföräldrarna i Gävle.

Regina Lund minns hur hennes mamma lämnade henne där. Då var hon två och ett halvt år.

Föräldrarna träffade hon bara på loven. Hon saknade dem jämt.

– Farmor och farfar var fantastiska människor, men jag var sängvätare och vaknade varje natt och grät. Jag levde med en konstant sorg, säger hon i programmet.

Visste du vad du skulle berätta?

– Jag hade kanske tänkt hålla tillbaka lite mer, men SVT som gör research började lite fint att luska fram saker. Då var jag tvungen att prata, annars hade det inte känts generöst.

Berättar du om din karriär som medium?

– Jag har nog mest pratat om min musik, på andra plats film och teater, på tredje plats privatlivet och mina övriga intressen. Men jag är ju inte regissör för mitt eget program och vet inte riktigt vad som kommer med.

Hennes största behållning av slottstillvaron vad dock att få lyssna till de andra deltagarnas historier.

– Det är ingen idé att gråta över sig själv. Men jag blev väldigt rörd av de andra.

"Stjärnorna på slottet" sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

Erika Josefsson/TT