Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdval inom specialistsjukvården

Annons

Samverkan Gävleborg, M, Kd, Fp och SVP, ska se till att Landstinget Gävleborg blir ett landsting som är känd för att sätta patienten i centrum. Vårdvalssystemet har på många sätt revolutionerat svensk sjukvård och vi inom Samverkan tycker nu det är dags att vårdvalet även ska omfatta specialistsjukvården. Detta skulle minska beroendet av hyrläkare och ge bättre kontinuitet för både patient och läkare. Det inger trygghet och ger ett professionellt omhändertagande som leder till snabbare tillfrisknande och ger möjlighet att behålla hälsan.

Regeringen satsar nu stimulansmedel till de landsting som öppnar möjligheterna till utökat vårdval dvs. att ge patienten möjlighet att välja sin personliga specialistläkare. Vi ser nu att andra landsting som exempelvis Jönköping ansöker om att få ta del av stimulansmedel för att utveckla vårdvalet och varför ska inte våra länsinvånare ha lika rätt till valfrihet inom specialistsjukvården som andra landsting? Det är beklagligt om majoriteten S, Mp och C, ännu inte agerat i frågan. Vi tycker att landstinget Gävleborg ska vara föregångare och skapa ett vårdval som passar in på specialistmottagningarna inom närvården.

Samverkan Gävleborg ska fortsätta arbetet med att ta tillvara patientens rätt till eget val inom vården. Det bidrar också till ett ökat patientinflytande och ökad mångfald av vårdgivare.

Samverkan Gävleborg
Patrik Stenvard M
Agneta Wagner M
Carina Östansjö FP
Stig Zettlin SVP
Ingemar Kalén KD

Mer läsning

Annons