Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårens hetaste spel

/

2009 börjar med två av årets hetaste spelsläpp: "Killzone 2" och "The Sims 3".
Vad kan man förvänta sig mer av spelvåren?
Vi har listat tio av de största – nu kända – releaserna under första halvåret 2009.

Annons

"The Sims"-serien (både "The Sims" och "The Sims 2") har totalt sålt i över 100 miljoner exemplar med alla expansioner. Nu skrivs ett nytt, efterlängtat, kapitel i sagan om världens största spelsuccé: Legendariske Will Wrights nya vardagssimulator är sömlös och kan vara vårens hetaste spelsläpp alla kategorier. "Det handlar om frihet" sa producenten Mary Jean Chun när vi träffade henne för några veckor sedan.

Releasedatum: 29 februari 2009.

 

Sucker Punch gjorde ett av de senaste årens bästa plattformsserier med "Sly Racoon"-spelen. Nu tar man steget mot en mer vuxen publik med "Infamous" – ett superhjältespel med öppna miljöer à la "Grand theft auto".

Av de trailers som släppts att döma ser arvet från "Sly Racoon" ut att leva vidare då spelets huvudperson smidigt balanserar på telefonledningar och hoppar mellan husväggar.

Releasedatum: preliminärt andra kvartalet 2009

 

Codemasters, som ligger bakom "Colin McRae"-serien och succéerna " Colin McRae: Dirt" och "Race driver: Grid" har tagit över F1-licensen efter Sony. Racingentusiaster undrar nu om Codemasters ska bygga spelet på spelmotorn från "Dirt" och "Grid" och om det, i så fall, är en bra eller en dålig nyhet. Codemasters påstås jobba hårt med online-funktionen.

Trolig release: maj 2009.

 

Glöm uttrycket "don't believe the hype". I fallet "Killzone 2" så finns det fog för allt skrävel och de högt ställda förväntningar som surrat kring Guerillas ultrarealistiska skjutare.

Vi har redan testat det och kan slå fast att det, utan tvivel, är ett av vårens hetaste och mörkaste actionspel till Ps3. Med grafik som går utanpå det mesta och klockrena kontroller så är det här ett måste för alla Playstation 3-fans.

Release: februari 2009

 

I uppföljaren till "Resident Evil 4" – kanske det bästa skräckspelet någonsin – flyttas handlingen och de blodtörstiga zombiesarna från ett gråmurrigt och dystert Spanien till ett kokande Afrika.

Förväntningarna är skyhöga, men av bilder och förhandstester att döma så ser det inte ut som att vi behöver oroa oss för att bli besvikna.

Release: 13 mars

 

Dem som längtat efter en uppföljare till "Wii Sports" kan snart andas ut. I sommar släpps "Wii Sports Resort" tillsammans med tillbehöret Wii Motion Plus, som ska göra de rörelsekänsliga handkontrollerna ännu känsligare.

Bland grenarna finns allt från udda sporter som frisbee och fäktning till "Wave Racer"-inspirerad vattenscooter-åkning.

Med tanke på hur populära Nintendos enkla sportspel blivit så lär det här garanterat bli sommarens stora hit.

Release: sommaren 2009

 

Det pratas ofta om att det finns för få vuxenspel till Nintendo Wii. Det har SEGA planer att ändra på i vår då man släpper våldsamma "Mad world". Spelet kretsar kring den bloddrypande tv-showen "Death Watch" och har en grafisk stil som påminner om den i Frank Millers "Sin City".

Kontrollerna sägs revolutionera sättet att spela hårdkokta actionspel på och om man dömer av förhandsbilderna så är det här ett spel som hamnar långt ifrån Wii:s, i övrigt, barnvänliga spelkatalog.

Release: 10 mars

 

25 år efter originalet, som förändrade fightinggenren för alltid, så släpper Capcom "Street Fighter IV". De som har sett arkadversionen kan vittna om att det här blir en kampsportsfest utan dess like, med fantastisk tredimensionell grafik i tvådimensionellt tecknad stil.

Vi kommer att börja träna avancerade knappkombinationer redan nu i väntan på släppet.

Release: februari

 

Svenska Grin studios kan komma att stå för en av vårens verkliga kioskvältare när man tar sig an 80-talsklassikern "Bionic Commando".

De filmer som visats av spelet ser ut att bjuda på overkligt vacker grafik och unika rörelser då du svingar dig fram med din mekaniska gripklo.

Release: första kvartalet

 

Svenska Dice släpper en "Team Fortress"-inspirerad gratisversion av det egna storspelet "Battlefield". Man spelar direkt i sin webbläsare och den som vill ha de coolaste uppgraderingarna får betala för dessa.

Enligt källor vi pratat med som har testat Beta-versionen så har "Battlefield Heroes" stora möjligheter att bli spelvärldens motsvarighet till Spotify. Gratis är ju, som bekant, gott.

Release: första kvartalet

Annons