Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför skrev ni inte om den viktiga manifestationen?

Till Gävles tidningar.

Ni missade någonting riktigt stort i lördags. En manifestation på Stortorget som infattade mer än 300 människor.

En manifestation som handlade om rättan till familjeåterförening. 300 personer som ursprungligen kommer från Eritrea, som har uppehållstillstånd i Sverige och har arbete, har vägrats av Migrationsverket att bli återförenade med sina familjer.

Vi hörde olika historia, alltihopa tragedier. Säkert ingen som kan tänka sig hur det skulle kännas att vara utan fru, maka, och framför allt barn, blev oberörd.

Vad har vi för värderingar nu för tiden? Vad har hänt med de socialdemokratiska idealen? Som var, under vissa tider, någon slags modell för många av de mer humana demokratiska delar av världen.

Man skäms.

En som var där och lyssnade

SVAR DIREKT: Tack för att du uppmärksammar oss på hur stor manifestationen blev. Jag är alltid glad och tacksam för tips om liknande arrangemang, det går att skicka in dem i förväg på tips@arbetarbladet.se.

Sen är det så att det händer mycket varje helg i alla de kommuner vi bevakar och vi kan tyvärr inte var med på allt, utan måste välja och prioritera.

Fortsätt gärna att höra av dig om sådant du tycker vi bör ha koll på, det är alltid välkommet!

Linda Lundin, nyhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare