Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför sparkasså mångatoppchefer?

Joe Eriksson Gladh från sjukvårdspartiet ville i går ha svar på varför landstinget sparkat flera toppchefer, hur personalen informerats och vad det kostat landstinget i form av eventuella fallskärmar.

Annons

Landstingsrådet Ann-Margret Knapp, s, konstaterade dock att det inte är en politisk fråga som hon kan svara på.

Den enda chef som politikerna i landstingsstyrelsen anställer och eventuellt sparkar är landstingsdirektören. Det är sedan upp till denne att göra de förändringar i organisationen som han anser är nödvändiga.

– Vi har dock fått information om skälen bakom uppsägningarna och jag har fullt förtroende för att landstingdirektören noga övervägt alla andra alternativ innan han fattat de här besluten, säger Ann-Margret Knapp.

Frågan aktualiserades av att såväl chefen för operationsdivisionen, Gunnar Jansson, som verksamhetschefen för anestesisjukvården, Kjell Karlsson, nyligen petats från sina poster.