Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför sparkasså mångatoppchefer?

Joe Eriksson Gladh från sjukvårdspartiet ville i går ha svar på varför landstinget sparkat flera toppchefer, hur personalen informerats och vad det kostat landstinget i form av eventuella fallskärmar.

Landstingsrådet Ann-Margret Knapp, s, konstaterade dock att det inte är en politisk fråga som hon kan svara på.

Den enda chef som politikerna i landstingsstyrelsen anställer och eventuellt sparkar är landstingsdirektören. Det är sedan upp till denne att göra de förändringar i organisationen som han anser är nödvändiga.

– Vi har dock fått information om skälen bakom uppsägningarna och jag har fullt förtroende för att landstingdirektören noga övervägt alla andra alternativ innan han fattat de här besluten, säger Ann-Margret Knapp.

Frågan aktualiserades av att såväl chefen för operationsdivisionen, Gunnar Jansson, som verksamhetschefen för anestesisjukvården, Kjell Karlsson, nyligen petats från sina poster.