Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför straffas barnen?

Ett allt större problem i långdragna vårdnadstvister är när en eller ibland båda föräldrarna smutskastar den andra föräldern inför sina barn.

Annons

Endast av egoistiska skäl, för att den föräldern som lyckats bäst belönas av familjerätten med goda vitsord till tingsrätten om att den föräldern bör få ensam vårdnad.

Familjerätten har inte till uppgift att kontrollera de uppgifter som framkommer under den så kallade utredningen.

Så den förälder som ljuger bäst och mest har en enorm fördel när det är dags för tingsrätten. Oftast förekommer psykisk ohälsa när detta problem uppstår, men det är endast en positiv egenskap, eftersom dessa kunskaper helt saknas hos familjerätten i Gävle.

En konsekvens av detta är att barnen med tiden mister halva sin släkt, framför allt mister de all kontakt med sin ena förälder.

I många länder i världen har detta fenomen kriminaliserats, näst på tur står Finland, som troligast redan vid årsskiftet kriminaliserar dessa föräldrar, med ett maxstraff på sex månaders fängelse. Hur kan detta stora problem inte uppfattats som ett problem i Sverige?

Är det kanske för att det endast gäller barn, eller kanske att den vanligaste förövaren är kvinna, och kanske för att de människor som arbetar med detta problem dagligen inte vågar/orkar/kan/vill säga ifrån?

Före detta pappa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare