Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför vill du bli politiker?

Hallå där Arne Evertsson, 54-årig folkkär handlare och Hoforsprofil som i måndags kväll överraskade Hoforsborna genom att gå in i politiken som ledamot för Folkpartiet i barn- och utbildningsnämnden.

Varför vill du bli politiker?

– Jag känner att jag gärna vill vara delaktig och hjälpa till med samhällsfrågorna. Det här är ett spännande uppdrag som ligger väl i tiden för mig. Alla har någonting att tillföra utifrån sina egna erfarenheter och perspektiv. Dessutom tror jag att det kan vara utvecklande för mig själv att engagera mig.

Vad har du med dig i bagaget att tillföra nämndarbetet?

– Framför allt har jag fem barn. Det är ju främsta tillgången vi har i samhället. Genom barnens studier har jag också själv blivit allt mer samhällsengagerad och börjat läsa mer om ungdomsfrågor. Det har varit utvecklande.

Ingen risk att du förlorar kunder nu när du avslöjat dina partisympatier?

– Ha, ha. Nej, det fungerar inte så. Vi är en liten kommun där det gäller att jobba tillsammans och försöka hitta gemensamma lösningar på problemen.