Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför vill inte socialdemokraterna ha Hospice!!

Nu finns alla förutsättningar att starta Hospice, för vård i livets slutskede i, Gävle. Men socialdemokraterna vill tydligen inte! Varför?

Annons

Vi moderaterna har mött Gävleborna under fyra försommarlördagar på Rådhustorget och fortsätter med ytterligare fyra lördagar under sensommaren. Vi har fått mycket att fundera över hur vi ska göra Gävle bättre. En lördag blev jag bedrövad av den politiska oförmågan eller oviljan efter ett samtal med en kvinna.
Hennes far 52 år gammal, låt oss kalla honom Mats, drabbades av svårartad prostatacancer för några år sedan. Han fick mycket bra vård och sjukvården gjorde allt för att rädda honom. Men han fick återfall på åter fall. Mats kämpade men tidigt i somras gick det inte längre. Onkologen konstaterade att man inte kunde göra mera så han överfördes till vård av döende.

Mats hade svåra plågor och var så dålig att han inte kunde vårdas hemma. Semestertiden stod för dörren så det fans inte plats på sjukhuset. Mats 52 år placeras på ett äldreboende för att dö i Gävle 2011! Personalen på äldreboendet gjorde så gott de kunde. Men nattsjuksköterskan har ju ansvar för flera äldreboenden och kunde inte alltid vara till hands för att ge Mats smärtlindring när plågorna blev för svåra under natten. Mats fick lida i onödan. Jag har stor förståelse över kvinnans sorg och förtvivlan över hur hennas far blev behandlad de sista dagarna av sitt liv.
Socialdemokraterna måste sluta förhala avtalet med Gävle kommun så att ingen döende person i framtiden placeras på ett äldreboende för att det inte finns något hospice.
Vi Moderater i Gävle vill att det inrätta ett hospice i privat- eller i offentligregi för vård i livets slutskede NU!

Anders Jansson
Moderat

Mer läsning

Annons