Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför vill vissa inte hjälpa människor i nöd?

Efter att läst ett reportage i en gammal Gävletidning kommer funderingarna på varför folk ondgör sig över alla flyktingar i vårt land.

Under två veckor vid andra världskriget kom det 19 000 personer från de baltiska staterna bara till Gävle. Det fanns förläggningar i Södra gymnasiet, Borgarskolan, Gamla tennishallen, Norra skolan Läroverkets gymnastikhus, Strömvallens gamla restaurang. I två månader var restaurangen vid Boulognerskogen  flyktingförläggning.

Så vi har erfarenhet av att ta hand om de behövande som har de svårt. Dessutom ordnades det insamling till Norges folk för de var ju ockuperade av Tyskland, fast våra plånböcker inte var särskilt tjocka. Som vissa av oss vet, men vissa har tydligen glömt eller rättare sagt vill glömma – att världen stod i brand  kunde inte undgå någon men det var ingen som ifrågasatte de flyendes behov.

Men i dag när vi är betydligt mycket bättre rustade, då vill inte vissa att vi skall hjälpa. Undrar varför. De borde precisera varför de inte vill hjälpa människor i nöd. Den enda förklaring som jag hör är att vi skall hjälpa de som har de svårt i vårt land. Men de hjälper inte ens dem, så vad vill de. De tycker att samhället skall träda in, men samhället är ju vi. Detta rimmar dåligt.

Jag vill ha en förklaring, särskilt av de som jagar upp och skrämmer människorna för det okända. Finns inget som är så farligt som rädda människor, de begränsar vårt samhälle till ett slutet samhälle och de skall vi inte ha.

Gittan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare