Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varje dag ska vara jämlikhetens dag

Annons

Det är vi män som kostar har feministerna slagit fast. Tyvärr är det så. Listan på område efter område där manssamhället

drar resurser från samhällsekonomin är generande lång. Det mest besvärande är den del som genomsyras av våld, stort
som smått. Misshandel , våldtäkt, grov kriminalitet och krig. Vapenframställning och förberedelse till krig, vapen som maktinstrument. Dessa sammanhang där kvinnor förekommer ytterst marginellt.


Borde inte vi män ta oss en funderare kring varför det är så här, vi kan inte förneka det i alla fall?
Varför är det män som bildar fascistiska organisationer och partier, inte kvinnor? Varför är det i huvudsak män som blir miljonärer och miljardärer inte minst? Vi kapar åt oss den dyraste livsstilen och blir därigenom de största miljöbovarna.
Vad vill vi bevisa, vilken brist hos oss försöker vi kompensera? Bottnar det ytterst i en oförmåga till kärlek?


Vårt samhälle vilar på ett patriarkalt kapitalistiskt system sedan flera hundra år. Dessförinnan kungamakt och feodalherrar.
Den patriarkala ordningen är djupt präglad, varje ny generation styrs in i ett manligt dominanstänkande, i hemmen, i skolan och på arbetsplatserna. Politiker och företagare tillhandahåller slickepinnar åt oss i form av högre löner, pornografi ,värstingbilar
och idrottsarenor där vi kan vråla ut vår manlighet och i värsta fall slåss.

Nu protesterar säkert många hyggliga män och vill inte kännas vid den här bilden av oss.
Går den att ändra? Har  skapelsens krona tillräckligt mycket hjärna för att klara det, eller är den testosteronförmörkad, vilket hävdas från vissa håll? Visst kan vi ändra bilden av oss, vi är trots allt inte statiska, vi är utvecklingsbara vi också.


Du man, du anar inte vilka glädjens pärlor du kan hitta om du slår in på den vägen.Tänk dig bara det, hur din kvinnas ögon får en varmare innerligare glans när hon ser på dig. Kan det vara värt något?


Vi vanliga män förtrycks också av den patriarkala ordningen, låt oss i solidaritet göra gemensam sak med kvinnorna i deras
kamp för jämlikhet , inte bara i vårt land . Globalisera jämlikheten mellan könen, barnen kommer att må bra av det !!!!!!!

Lars Wadström (V)
Tierp
 

Mer läsning

Annons