Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varje dags beslutsvånda blir dyr

För andra gången på tre år befinner sig landstinget Gävleborg i ett politiskt vakuum.
En situation som snabbt behöver få en lösning menar landstingsdirektören Svante Lönnbark.
– Det är ytterst allvarligt om vi inte får en tydlig politisk ledning.

Varje dags beslutsvånda blir dyr

I fredags togs ett beslut om nästa års budget för landstinget. Men det finns inte någon politisk ledning som kan driva igenom beslutet.

En situation som landstingsdirektören Svante Lönnbark beskriver som djupt olycklig,

– Vi behöver en tydlig politisk ledning som kan ge oss de beslut och direktiv vi behöver för att kunna driva verksamheten.

Med tanke på de stora utmaningar som landstinget står inför med minskade skatteintäkter och ökade kostnader riskerar varje dag av handlingsförlamning att bli kostsam.

– Drar det ut på tiden riskerar vi att tappa många miljoner och det måste vi sedan hämta hem på något vis, säger Svante Lönnbark.

Han hade igår haft samtal med både landstingsrådet Ann-Margret Knapp, s och oppositionsrådet Patrik Stenvard, m, för att få information om läget men också för att betona vikten av en snabb lösning.

Nästa tillfälle att välja en ny landstingsledning är på fullmäktigemötet 24 februari.

Men Lönnbark ser helst att man når en lösning innan dess och att beslut kan tas på ett extrainkallat landstingsfullmäktigemöte.