Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens bästa assistent får tulpaner

Hampus Sundqvist är 14 år och har flera funktionsnedsättningar sedan födseln. Alexandra Backlund finns vid hans sida när han inte går i skolan.

Det går inte att ta miste på glädjen i Hampus ögon när han ger Alexandra, eller Alex som hon kallas, buketten med tulpaner.

– Det här var jätteroligt, helt oväntat, säger Alexandra Backlund när hon fått buketten som Arbetarbladet kommit med till familjen Sundqvist i Gamla Fagersta söder om Hofors.

Hon berättar att hon varit Hampus personliga assistent i sex år. Hon jobbar med Hampus under den tid han inte är i skolan.

– Hampus behöver hjälp med allt, berättar Anna Sundqvist som är mamma till Hampus.

Hampus föddes med en utvecklingsstörning, skolios och dessutom hydrocefalus, eller vattenskalle. Han har inget språk och kan heller inte kommunicera med tecken.

– Nej, det är helt upp till att tolka känslor. Det är därför kemin mellan Hampus och Alex är så viktig, säger Anna.

Hon säger att för Hampus del, kommer han behöva ha hjälp hela sitt liv. Och efter att Hampus givit Alex en hel tulpanbukett, kan man tänka sig att hon ligger bra till för att ha jobbet kvar.

– Det här är världens bästa jobb, det kan man ha tills man dör, säger Alex Backlund.

Ladda ner Arbetarbladets nya app till Iphone eller Android för lokala nyheter direkt i din smarta telefon.

Vill du ge en tulpanbukett till någon?

Fler tulpanbuketter

Många har skickat in förslag på vem eller vilka som borde belönas med en tulpanbukett. Här är några personer som får blomstercheck på posten istället:

Till Cecilia Sjölander

"Hon är en helt underbar arbetskamrat! Rolig, snäll och klok. De dagar hon inte är på jobbet är inte så roliga som när hon är där! Tycker så mycket om henne!"

Från Ann-Sofie Wallbom, Sandviken

Till Lena Hållqvist

"För att Lena sprider en otroligt bra stämning både bland personalen och bland eleverna. Hon är alltid glad och trevlig och har tid för alla alltid."

Daniel Wahlund, Skutskär

Till Ingrid och Bernt Larsson

"Min syster Ingrid fick en stroke för drygt fyra år sedan och är sedan dess rullstolsburen och delvis förlamad. Hon och hennes make Bernt kämpar på med hushållsbestyr och det dagliga livet. Tunga lyft med lastning och lossning av rullstol. Städning, tvätt, matlagning, allt sköter de själva. Beundransvärda tycker jag och väl värda en tulpanbukett."

Irene Frödin, Älvkarleby