Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens mest kända postnummer är tillbaka

Måndag 24 november kan svenska tv-tittare åter besöka världens mest kända postnummer, ”Beverly Hills, 90210”. Men Dustin Milligan varnar känsliga personer.I första avsnittet får min rollfigur Ethan Ward oralsex i en bil. Gissa om det var genant när mina föräldrar fick veta det.

Annons

Den som hoppas på Luke Perry, Jason Priestley, Ian Ziering, Brian Austin Green, Tori Spelling, och de andra tonårsidolerna från serien som gick mellan 1990 och 2000, blir besviken. Perry är helt ointresserad, men Priestley har lovat regissera ett avsnitt.

Däremot är Jennie Garth och Shannen Doherty tillbaka som Kelly Taylor respektive Brenda Walsh.

– Det är trevligt att ha en gammal kompis som man kan dela allt med, tycker Jennie om Shannen som skapat rubriker för att bland annat ha poserat lättklädd i Playboy, krossat en ölflaska mot en vindruta och åkt fast för rattfylleri. Vi hade våra strider då, men vi har vuxit upp och i dag är allt bra.

Hon är populär inte bara bland fansen. Även de nya skådisarna gillar Doherty.

”Beverly Hills, 90210” blev en global dundersuccé 1990. Skaparna Aaron Spelling och Darren Star skildrade livet på West Beverly Hills High School. Mycket romantik och vänskap, men även alkoholism, drogmissbruk, aids, våldtäkt, homosexualitet och självmord togs upp i de 296 avsnitten.

– Vi gör en nutida spin-off på originalserien, förklarar exekutiva producenten Gabe Sachs. De nya skådisarna är redan igenkända när de går ut. De omringas av paparazzi så det är en stor grej för dem.

Vi befinner oss på Stage 27 på Raleigh Studios i Manhattan Beach i Los Angeles. Det första man ser är fiket – The Peach Pit.

– Här hänger vi när vi inte jobbar. Och det är ofta lång väntetid mellan scenerna så det dricks en och annan latte.

– De var populära när det begav sig och de unga skådisarna gillar verkligen att jobba med veteranerna.

Nya ”Beverly Hills, 90210” handlar om Annie Wilson, (Shenae Grimes) och hennes svarta adoptivbror Dixon, (Tristan Wilds) som flyttar till Beverly Hills från Kansas.

Deras pappa Harry, (Rob Estes, från ”Melrose Place”) är rektor. Estes vågar inte gissa om serien blir en hit.

– Vad är en hit nuförtiden? Jag tror ingen vet. Många tv-bolag skulle gärna vilja veta svaret på den frågan. Men jag lovar att det är en härlig stämning på setet.

Intervjun gjordes innan Nielsen Media Researchs tittarundersökning avslöjade att ”Beverly Hills, 90210” och ”Knight rider” är två av de största besvikelserna i USA i år.

Rob påpekar att serien är för vuxna.

– Det här är inget för barn. Mina är nio och sex och de får inte se ”Beverly Hills, 90210”.

Jennie Garth tänker heller inte låta sina barn se serien.

– Även om föregångaren innehöll sex, droger och våld så var den mer familjevänlig. I dag är vi betydligt oanständigare.

Lori Loughlin, känd från ”Huset är fullt” gör mamma Debbie Wilson.

– Jag är glad att vi tacklar problem som drogmissbruk. Det finns i hela världen, inte bara i Beverly Hills, så det kan vara ett bra tillfälle för föräldrar att starta en dialog med barnen.

 

Keijo Liimatainen/TT Spektra