Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmen hindrar inte skidpremiär i Kungsberget

Det blir skidpremiär i Kungsberget till helgen trots senaste tidens värme med ihållande plusgrader.
– Vi har kört snökanonerna och lagt snö varenda timme då det varit minusgrader, säger platschefen Martina Svensson som lovar fint skidföre i backarna.

Hon berömmer personalen som utnyttjat dagar och nätter då termometern visat minusgrader.

– De har lagt snö på rätt ställen och sparat på rätt sätt, säger hon.

Läs också: Nya platschefen ska lyfta Kungsberget.

För drygt en vecka sedan beställde man ytterligare sex snökanoner som kan producera snö i varmare väder, vid en till två minusgrader. De så kallade fläktkanonerna levererades till Kungsberget redan på måndagen och placeras nu ut på väl valda ställen i backarna.

– Vi fyller på med snö så att vi kan höja kvalitén, säger Martina Svensson och konstaterar att väderprognosen tyder på kalla nätter under de kommande dygnen.

Läs också: Kungsberget får nya delägare.

Hon utlovar fin åkning i fyra till fem backar – Alvars banområde, halva Skidskolebacken, Restaurangbacken, Gammelbacken och en del av Mittbacken.

Hon berättar att det är fullbokat i Skilodgen vilket innebär att minst 350 gäster kommer att sova över vid backarna i helgen.