Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varningen: "Bröderna Westerholm kan nog få nån ramsa mot sig"

I våras var Jonathan Pudas en av många lyckliga spelare när Karlskrona mot alla odds gick upp i SHL.
I kväll är backen tillbaka för första gången i Blekinge när Brynäs är på besök.
– Det ska bli häftigt. Men jag tror inte att dom kommer att bua ut mig – kanske värre för tvillingarna Westerholm, skrattar Pudas.

22-åringen kommer ju ursprungligen från Kiruna men har två allsvenska säsonger i Karlskrona där han blev en publikfavorit. Ponthus och Pathrik Westerholm har KHK som moderklubb men det var ett gäng år sedan nu som tvillingarna lämnade för Malmö och sedan en krokig resa som tagit duon till Brynäs.

Jonathan valde också Brynäs trots att hans Karlskrona gick upp och han fick lämna en stad och klubb i någon slags hockeyeufori.

– Jag har inte ångrat någonting i det valet och trivs hur bra som helst både i Gävle och Brynäs. Men visst hade jag grymma år där nere och när vi gick upp är väl hittills mitt allra häftigaste hockeyminne. Ingen trodde på oss och helt plötsligt hade lilla Karlskrona gått hela vägen.

LÄS MER: Ove Molin berättar om kräftgången.

Nu har väl verkligheten kommit ikapp KHK med Brynäsikonerna Ove Molin som assisterande tränare och Micke Sundlöv som sportchef. En seger efter ordinarie tid och elva poäng ger en jumboplats i tabellen gör att Brynäs blir dunderfavoriter.

Men Pudas vet vad som väntar.

– Det är klart att dom har tagit lite poäng men jag har sett en hel del matcher nu på slutet och dom har spelat riktigt bra men inte fått utdelning. Det är inte lätt att komma ner dit och bara vinna och vi måste vara påslagna från början. Jag känner förstås många som är kvar i laget och bara det gör det speciellt att spela den här matchen.

MER LÄSNING: Rödin tillbaka i kväll.

Själv väntar han på sitt allra första SHL-mål. Elva assist är han noterad för efter snart halva serien.

– Jag åker väl inte direkt och jagar det målet eller funderar så mycket på det. Det händer väl förr eller senare. Mitt första mål i allsvenskan var ett skott som skulle gått långt utanför men träffade en försvarare och studsade in. Lite tur och så sitter den där.

Men visst kittlar tanken på att hitta rätt mot Karlskrona.

– Det skulle onekligen passa jäkligt bra. Jag får väl hoppas på det, skrattar Brynäsbacken.

Hur tror du publiken kommer att reagera mot dig?

– För mig är det nog lugnt, men bröderna Westerholm kan nog få någon ramsa emot sig...

SE OCKSÅ: Matchguiden, Karlskrona–Brynäs

LÄS ÄVEN: Bertilssons besked: "Då kan jag vara tillbaka"