Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varorna skulle ingå utan extra kostnad – kostade 14 400 kronor

Anneli Jussi kom hem från Köpis med två surfplattor och en laptop som hon köpt av en försäljare från Phone Familys.
– Han sa att de här får ni, det är gåvor till er för att ni är trogna kunder, säger hon.
Det visade sig att de skulle kosta henne sammanlagt 14 400 kronor.

Den 13 januari skulle Ann­eli Jussi gå hem efter att ha handlat på Valbo köpcentrum med sina barn. På vägen ut blev hon kontaktad av Phone Familys säljare som stod utanför Coop.

Hon säger att hon blev erbjuden en laptop utan kostnad, om hon tecknade ett internetabonnemang med operatören Tre.

– Jag sa att jag inte ville ha någonting, men jag ville ju inte vara otrevlig heller.

LÄS MER: 169 anmälningar mot Phone Familys sedan 2012

Enligt Anneli Jussi erbjuder försäljaren även två surfplattor till hennes två barn, fyra och sex år gamla.

– Han säger: ”Här ska ni få tjejer” och så ger han mina barn plattor i handen. Och jag frågar: ”Hur mycket kost­ar de här då?”. ”Nej nej nej, de här får ni. De ingår för att ni har varit en trogen kund”, berättar Anneli Jussi.

Till slut går hon med på att teckna ett internetabonnemang i tron att både datorn och surfplattorna ingår utan extra kostnad. Hon skrev under elektroniskt, men säger att hon aldrig fick läsa det finstilta. I stället ska försäljaren ha lovat att allting stämde och att hon skulle få kontrakten på e-post.

Men när hon fick kontraktet på mejlen såg hon att datorn och surfplattorna skulle kosta 200 kronor i månaden i 24 månader. Sammanlagt blir det 14 400 kronor.

LÄS MER: Konsument Gästrikland: ”Viktigt att alltid läsa igenom avtalen”

När Anneli Jussi upptäckte vad plattorna och datorn skulle kosta hävde hon köpet. Nu har hon varorna stående i obrutna förpackningar i en kasse hemma hos sig, och väntar på att företaget ska höra av sig med information om hur hon ska lämna tillbaka dem.

– Jag känner mig så dum, lurad liksom. Jag ifrågasatte honom så många gånger och sa att jag inte ville betala något extra för det har jag inte råd med, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Tusentals luras av bilvärderingssajter

Efter att Arbetarbladet kontaktade Phone Family hörde företaget av sig till Anneli Jussi.

Informationschefen Thomas Ahlerup skriver i ett mejl till Arbetarbladet att säljaren inte var riktigt tydlig med hur kostnaderna för produkter och tjänster fördelade sig i och med att kunden bytte operatör och att företaget nu har pratat med den enskilde säljaren.

*

För fler lokala nyheter och pushnotiser om viktiga händelser från just ditt närområde, ladda ner vår nya app till din Iphone eller Android!

För Iphone: Hämta här

För Android: Hämta här