Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värsta dygnet i våra liv

/

Skulle du kunna tänka dig en värld utan tekniska prylar, mjuka sängar och hushållsapparater? Hur länge klarar du dig? Prima har testat ett dygn utan bekvämligheter. Följ med på vår resa genom den tråkigaste söndagen i våra liv.Reglerna är enkla.
Tjugofyra timmar utan mobil, dator, vattenkokare och linser.
Vem stupar först?
Spelet kan börja.

Annons

Morgon efter en obehaglig natts sömn vaknar vi på olika håll, men alla med samma problem: vad är klockan? Mobilen har varit avstängd sedan midnatt, och i den teknikberoende världen vi lever i har vi inga analoga klockor. Detta leder till att man måste resa sig, och till och med gå ut ur rummet för att få reda på hur mycket klockan är. Då måste man alltså vakna, för man kan inte somna om efter en promenad till köket.

Nästa problem väntar. Frukost.
Vad äter man om man inte får använda brödrost eller micro? Vi valde olika alternativ. En av oss tog till spisen, en annan tog det säkra alternativet flingor och mjölk och den tredje valde klassikern en orostad macka med smör och leverpastej.

Efter detta måste vi komma på ett sätt att spendera resten av dagen. I desperationen gör man saker man i vanliga fall aldrig skulle göra. Bada hunden, läsa en bok eller till och med spela kort – med sig själv! Vi städar, gör överblivna läxor, och stör familjen med våra höga suckar.

När vi börjar klättra på väggarna och räkna sprickor i taket börjar man inse att man är i stort behov av frisk luft. Promenaddags!

Klockan på väggen närmar sig tidig kväll och radion går varm, för någon sorts underhållning måste vi ju faktiskt få ha. Till sist skrattar man åt de program man aldrig skulle bry sig om. För vem lyssnar på radion en söndagskväll när det finns television? Eller internet?

Efter timmar av uttråkning börjar man uppskatta kyrkans klockor och himlens stjärnor, och inser med det att man närmar sig upplösningstillstånd.

Halv åtta på kvällen står två av oss kvar. Stephanie har stupat. Hon föll i tv:ns underhållande klor. Matilda och Ida kämpar tappert vidare mot målet. Vem faller näst?

Ida somnar och slipper därmed lida i två timmar, medan Matilda gör allt för att undvika fällor, men klockan nio trampar hon i förlorarnas bittra träsk när hon, av misstag, startar vattenkokaren.
Ida sover gott vidare, utan att veta att hon är segraren i vårt trista spel. Tio vaknar hon med ett ryck, och tänker att det är två timmar kvar till ett normalt liv. Hon är för pigg för att sova och för trött för att vara vaken. Slutspurten närmar sig. Boken kommer till hennes räddning. De sista två timmarna av det värsta dygnet i våra liv ägnar hon sig åt att läsa.
Klockan slår midnatt, och med en lättnandens suck slår hon på mobilen, men upptäcker att ingen försökt få tag i henne på ett helt jävla dygn.

Projekt 24 timmar död är härmed över. Ida står som ensam segrare på prispallen.

Mer läsning

Annons